Οι Τούρκοι έβαλαν στο μάτι την Κύπρο – Σχέδιο υφαρπαγής του 6% τoυ νησιού | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οι Τούρκοι έβαλαν στο μάτι την Κύπρο – Σχέδιο υφαρπαγής του 6% τoυ νησιού

6 Δεκεμβρίου 2018 22:24:00

Οι Τούρκοι συστηματικά, όπως αναφέρει ο κυπριακός τύπος υλοποιούν προκλήσεις εναντίον γεωργών που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, επιθυμώντας την υφαρπαγή κυπριακού εδάφους.
Το τελευταίο γεγονός εναντίον Ελληνοκυπρίων γεωργών εντός της «νεκρής ζώνης», ήταν ένα από τα σοβαρότερα των τελευταίων ετών, αποτελεί μέρος της μόνιμης τακτικής των Τούρκων.
Αυτό όμως που αποκαλύπτεται όμως είναι ότι αυτό ήταν μέρος σχεδίου που αφορά την υφαρπαγή της νεκρής ζώνης λόγω της πιθανής απόσυρσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ αφορά και τις γεωτρήσεις της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κυπριακές πηγές αναφέρουν ότι δεν είχαμε μόνο το περιστατικό στην Δένεια. Ανάλογα περιστατικά έχουμε συνεχώς από τον τουρκικό στρατό, και στο παρελθόν, όταν οι Τούρκοι στρατιώτες απαίτησαν οπισθοχώρηση των γεωργών από Αθηένου, Περιστερώνα, Αυλώνα και περιοχές της Λευκωσίας.
Το σύνολο της «νεκρής ζώνης» ευρίσκεται υπό την επίβλεψη των ειρηνευτικών δυνάμεων, βάσει συμφωνίας του ΟΗΕ και του ψηφίσματος 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όλες οι αγροτικές εργασίες από Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι έχουν ειδική άδεια, ελέγχονται από την ειρηνευτική δύναμη και όχι από τους Τούρκους και υλοποιούνται κατά μήκος της «νεκρής ζώνης» σε διάφορες περιοχές (Δερύνεια, Τρούλλους), στις οποίες όμως έχουμε συνεχή περιστατικά και προκλήσεις.

Η ουσία όμως είναι ότι ενώ Ελληνοκύπριοι αγρότες καλλιεργούν τη γη τους είτε πολύ κοντά στη γραμμή κατάπαυσης, μόνο αυτοί καλούνται πάντα σε απόσυρση από την ΟΥΝΦΥΚΙΠ, εκτελώντας εντολές των Τούρκων που απαιτούν οτιδήποτε επικαλούμενοι προκειμένου να διώξουν τους Κύπριους γεωργούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σ», υπάρχει αριθμός περιστατικών όπου ο τουρκικός στρατός και η ειρηνευτική δύναμη εμφανίζονται ταυτόχρονα απαιτώντας απόσυρση των Ελληνοκυπρίων αγροτών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με τα όπλα τους εξαναγκάζοντας τους Ελληνοκυπρίους να αποχωρήσουν.
Η ουσία όλων αυτών είναι ότι η νεκρή ζώνη ευρίσκεται συνολικά στις διαθέσεις των Τούρκων και της ειρηνευτικής δύναμης, χωρίς η κυπριακή κυβέρνηση να μπορεί να πράξει οτιδήποτε.
Έτσι πολλές φορές εν έτει 2018 η ΟΥΝΦΙΚΥΠ φαίνεται να παίζει τα δικά της ύποπτα παιχνίδια, ασκώντας τις δραστηριότητες της, χωρίς να έχει την απαιτούμενη συνεργασία με την εκάστοτε ελληνοκυπριακή κυβέρνηση.

Υπολογίζεται ότι 100 Ελληνοκύπριοι γεωργοί καλλιεργούν σήμερα εκτάσεις στην νεκρή ζώνη.
Ο στρατηγός ε.α. Ανδρέας Πενταράς, μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το πρόσφατο συμβάν στην Δένεια να διασυνδέεται παράλληλα και με την πιθανότητα αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
«Έγινε δηλαδή και στη θάλασσα, έγινε και στην ουδέτερη ζώνη και είναι τα προεόρτια τού τι θα συμβεί αν αποχωρήσει η ειρηνευτική δύναμη από την Κύπρο», τονίζει ο ίδιος, ενώ συνεχίζοντας αναφέρει ότι οι Τούρκοι «εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η γραμμή κατάπαυσης του πυρός δεν είναι χαραγμένη στο έδαφος με κάποια χαρακτηριστικά σημεία, ειδικά στα σημεία όπου δεν υπάρχουν ένθεν και ένθεν φυλάκια».


Αν αποχωρήσει κάποια στιγμή στο μέλλον η ειρηνευτική δύναμη, τότε οι Τούρκοι θα ορμήσουν σαν λύκοι για να καταλάβουν ολόκληρη την νεκρή ζώνη, μη επιτρέποντας στην ελληνοκυπριακή πλευρά να καταλάβει και αυτή από την πλευρά της το έδαφος αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα έχει πολύχρονο σχέδιο που περιλαμβάνει ακόμα και «επιθετική πολεμική ενέργεια» στην νεκρή ζώνη, σε περίπτωση απόσυρσης της UNFICYP, λόγω οικονομικής δυσπραγίας του ΟΗΕ αλλά και λόγω νέων παγκόσμιων ‘‘παιγνίων‘‘.
Εφόσον αποσυρθεί μελλοντικά η UNFICYP, η Τουρκία θα προσπαθήσει με «πολεμική επιθετική επιχείρηση να καταλάβει ολόκληρη την έκταση της νεκρής ζώνης που αποτελεί το 6% του κυπριακού εδάφους.
Για αυτό το ενδεχόμενο Κύπριοι και Έλληνες οφείλουμε να έχουμε σχέδιο αντίδρασης, το οποίο θα πρέπει να είναι άμεσο και αποτελεσματικό, για μην καταλάβουν και άλλο έδαφος οι Τούρκοι στην μεγαλόνησο μετά το 1974.
ΠΗΓΗ https://hellas-now.com/oi-toyrkoi-evalan-sto-mati-tin-kypro-schedio-yfarpagis-toy-6-toy-nisioy/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: