Πετρογλυφικά στην Ινδία «δείχνουν» την ύπαρξη ενός εντελώς άγνωστου αρχαίου πολιτισμού | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Πετρογλυφικά στην Ινδία «δείχνουν» την ύπαρξη ενός εντελώς άγνωστου αρχαίου πολιτισμού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:U.F.O, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
1 Δεκεμβρίου 2018 22:49:00

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στους αρχαιολόγους η ανακάλυψη πετρογλυφικών που εκτιμάται ότι είναι ηλικίας πολλών χιλιάδων ετών στην πολιτεία Μαχαράστρα στη δυτική Ινδία, καθώς εκτιμάται πως κρύβουν στοιχεία για έναν εντελώς άγνωστο ως τώρα πανάρχαιο πολιτισμό.


Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, τα πετρογλυφικά αυτά ανακαλύφθηκαν κατά χιλιάδες σε λόφους στην περιοχή Κονκάν- και ιδιαίτερα στο Ρατναγκίρι και τη Ρατζαπούρ. Τα περισσότερα από αυτά ήταν άγνωστα και ξεχασμένα για χιλιάδες χρόνια, καθώς βρίσκονταν κάτω από στρώματα λάσπης και χώματος. Ωστόσο, αυτά που ήταν εκτεθειμένα θεωρούνταν ιερά, και σε κάποιες περιπτώσεις λατρεύονταν από τους ντόπιους.


Έκπληξη στους ειδικούς έχει προκαλέσει η έκταση της ποικιλίας τους, καθώς απεικονίζονται ζώα, πουλιά, άνθρωποι και γεωμετρικά σχήματα. Εκτιμάται πως ανάγονται στην προϊστορική εποχή και είναι πιθανότατα ανάμεσα στα αρχαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.

«Το πρώτο μας συμπέρασμα από την εξέταση αυτών των πετρογλυφικών είναι ότι δημιουργήθηκαν γύρω στο 10.000 πΧ» είπε στο BBC ο Τέχας Γκάργκε, διευθυντής του τμήματος αρχαιολογίας στην πολιτεία.Η ανακάλυψή τους αποδίδεται σε ομάδα εξερευνητών υπό τους Σουντίρ Ρισμπούντ και Μανότζ Μάραθε, που άρχισαν διεξοδικές έρευνες αφού πρώτα είδαν κάποια στην περιοχή. Πολλά βρέθηκαν σε ναούς χωριών και είχαν θέση στις τοπικές παραδόσεις.

Πετρογλυφικά βρέθηκαν σε 52 χωριά της περιοχής, αλλά μόνο στα 5 ήξεραν για την ύπαρξή τους. Πλέον στην έρευνα εμπλέκονται και οι τοπικές αρχές.


Όσον αφορά στην προέλευσή τους, εκτιμάται πως τα ζωγράφισαν άνθρωποι μιας κοινότητας τροφοσυλλεκτών (κυνηγών- συλλεκτών) που δεν γνώριζαν τη γεωργία. «Δεν βρήκαμε εικόνες αγροτικών δραστηριοτήτων. Αλλά οι εικόνες απεικονίζουν κυνήγι θηραμάτων και υπάρχουν λεπτομερείς εικόνες ζώων. Οπότε ήξεραν για ζώα και πλάσματα της θάλασσας. Αυτό δείχνει πως βασίζονταν στο κυνήγι για την τροφή τους».Οι περισσότερες εικόνες δείχνουν γνωστά ζώα, από χελώνες μέχρι καρχαρίες και φάλαινες, αλλά υπάρχουν επίσης εικόνες ζώων που δεν συναντώνται στην Ινδία, όπως ρινόκερων και ιπποπόταμων, εγείροντας το ερώτημα εάν αυτοί που τα ζωγράφισαν μετανάστευσαν στην Ινδία από την Αφρική- ή αν αυτά τα ζώα υπήρχαν κάποτε στην Ινδία.

Πηγή: BBC/ zougla.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" ,"ΣΚ ΣΤΟ HIGHTV" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: