Οι Βούλγαροι επέστρεψαν 200.000 νάρκες στην Ελλάδα | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οι Βούλγαροι επέστρεψαν 200.000 νάρκες στην Ελλάδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ
22 Νοεμβρίου 2018 23:14:00

Η βουλγαρική κυβέρνηση δήλωσε ότι στις 21 Νοεμβρίου απέστειλε πίσω στην Ελλάδα περίπου 200.000 νάρκες που περίμεναν να καταστραφούν εδώ και τέσσερα χρόνια σε βουλγαρικό εργοστάσιο, διαδικασία όμως που σταμάτησε μετά έκρηξη στο εργοστάσιο.

«Η Βουλγαρία ολοκλήρωσε τη μεταφορά 190.570 χερσαίων ναρκών στην Ελλάδα από το εργοστάσιο κοντά στο Γκόρνι Λομ», ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, όπως αναφέρει το onalert.
Η Ελλάδα είχε συνάψει σύμβαση με μια ιδιωτική βουλγαρική εταιρεία για να καταστρέψει συνολικά 1,5 εκατομμύρια νάρκες στο εργοστάσιο της, αλλά μια έκρηξη στο εργοστάσιο την 1η Οκτωβρίου 2014 είχε ως αποτέλεσμα θάνατο 15 ατόμων.
Από το ιδιωτικό εργοστάσιο αφαιρέθηκε η άδεια για να παροπλίζει νάρκες.
Η βιομηχανία όπλων της Βουλγαρίας, η οποία άκμασε κατά τη διάρκεια του κομμουνισμού, ιδιωτικοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό τη δεκαετία του 1990.
Αλλά πολλοί από τους νέους ιδιοκτήτες δεν είχαν ούτε την απαραίτητη τεχνογνωσία ούτε τα οικονομικά μέσα για να επενδύσουν στην ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων.
Στο εργοστάσιο στο Γκόρνι Λομ, έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν επίσης σε εκρήξεις το 2007 και το 2010.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: