Κίνα: Πήγαν να χτίσουν ουρανοξύστη και βρήκαν…δεινόσαυρους | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Κίνα: Πήγαν να χτίσουν ουρανοξύστη και βρήκαν…δεινόσαυρους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΦΥΣΗ
26 Οκτωβρίου 2018 10:16:00

Μπροστά σε ένα απίστευτο εύρημα βρέθηκαν εργάτες στην Κίνα οι οποίοι έχτιζαν έναν ουρανοξύστη στην πόλη Yanji.
Στην κινεζική πόλη Yanji όπου η δόμηση ψηλών κτηρίων ανθεί, ένα μεγάλο οικόπεδο στις πλαγιές ενός λόφου έχει γεμίσει από παλαιοντολόγους και εργαλεία ανασκαφής.
Εδώ τελικά δεν θα χτιστεί ουρανοξύστης, καθώς όταν τα συνεργεία έσκαβαν στο έδαφος, ανακάλυψαν τυχαία απολιθώματα και οστά δεινοσαύρων, όπως αναφέρει το Associated Press.

Κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την επιστημονική ευκαιρία περισσότερο από τον Xu Xing, έναν παλαιοντολόγο, ο οποίος αγωνίζεται για τη συλλογή απολιθωμάτων δεινοσαύρων και έχει ασχοληθεί εκτενώς με την έρευνα πάνω στα προϊστορικά ζώα.
Όταν ο Xu έφτασε στην πόλη Yanji, αναγνώρισε ότι το σημείο που βρέθηκαν τα απολιθώματα θα μπορούσε βοηθήσει στην έρευνα για τη μετά-Κρητιδική περίοδο, η οποία ήταν περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μια ανάλυση των στρωμάτων της ηφαιστειακής τέφρας αποκάλυψε την ηλικία του τόπου.Ο Xu εποπτεύει τώρα μια ομάδα επιστημόνων που χρησιμοποιούν βίδες, σμίλες και χαλύβδινες βελόνες για να μελετήσουν την πλαγιά.

Η πόλη διευκολύνει τώρα το έργο του Χυ, και μάλιστα τα απολιθώματα προστατεύονται από αστυνομικές δυνάμεις ώστε να μην κλαπούν. Μόλις ολοκληρωθεί η ανασκαφή, σχεδιάζεται ένα μουσείο για την έκθεση των απολιθωμάτων αλλά και των φωτογραφιών που έχει τραβήξει η ομάδα του Xu.
Με εκσκαφές στη Μογγολία και σε πολλές κινεζικές επαρχίες, ο επιμονος παλαιοντολόγος επιτηρεί υπομονετικά τις ανασκαφές, μερικές φορές σμιλεύει ακόμα για χρόνια, μέχρι να καταλάβει την απόλυτη σημασία τους.
Μεγάλο μέρος της έρευνάς του έχει επικεντρωθεί στο πώς οι δεινόσαυροι εξελίχθηκαν σε πουλιά. Πριν από δύο δεκαετίες, σπάνια απολιθωμένα από δεινόσαυρους που είχαν ίχνη φτερών εντοπίστηκαν σε λίμνες της βορειοανατολικής Κίνας. Αυτή η ανακάλυψη, η οποία βοήθησε τους επιστήμονες να αποδείξουν ότι τα πτηνά προέρχονται από δεινοσαύρους.
Το 2000, ο Xu περιέγραψε έναν περίεργο δεινόσαυρο σε μέγεθος περιστεριού, με τέσσερα φτερωτά άκρα. Το 2012, ο Κινέζος επιστήμονας μίλησε λεπτομερώς έναν σαρκοβόρο τυραννόσαυρο, ο οποίος είχε επίσης ίχνη φτερών.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: