Νέα μελέτη δείχνει πως μάλλον οι… εξωγήινοι είναι μωβ! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Νέα μελέτη δείχνει πως μάλλον οι… εξωγήινοι είναι μωβ!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:U.F.O, ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
23 Οκτωβρίου 2018 11:08:00

Νέες πτυχές στην εξερεύνηση του Διαστήματος και στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής ξεδιπλώνει μία νέα επιστημονική μελέτη από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εξωγήινα όντα θα μπορούσαν να φέρουν ένα ιώδες (μωβ) χρώμα.
Σύμφωνα με το καθηγητή μικροβιολογίας Σιλαντίγια Ντασάρμα και τον μεταπτυχιακό ερευνητή Έντουαρντ Σβίτερμαν, οι οποίοι υπογράφουν την μελέτη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στις απαρχές της εξελικτικής διαδικασίας των φυτών στην Γη, αρκετοί μικροργανισμοί και βακτήρια είχαν μωβ χρώμα.

Με βάση αυτό το δεδομένο, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κι άλλοι μικροοργανισμοί σε άλλους πλανήτες θα μπορούσαν να έχουν ακολουθήσει αυτό το «ιώδες» εξελικτικό μονοπάτι κι οι οποίοι σήμερα είναι αδύνατο να παρατηρηθούν από τα διάφορα τηλεσκόπια που ψάχνουν αποκλειστικά για «πράσινα στίγματα», λόγω της πεποίθησής μας ότι η ανάπτυξη ζωής βασίζεται στην παραγωγή χλωροφύλλης από την διαδικασία της φωτοσύνθεσης των φυτών, η οποία τους χαρίζει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα.Οι ερευνητές πιστεύουν πως λόγω της μονομερούς αναζήτησης του «πράσινου στίγματος» στους εκατοντάδες εξωπλανήτες που ανακαλύπτονται, είναι αδύνατον να εντοπιστούν τυχόν μικροοργανισμοί με διαφορετικό χρωματικό αποτύπωμα όπως το μωβ, γεγονός που δημιουργεί το ενδεχόμενο να έχουμε συναντηθεί ίσως με πτυχές εξωγήινης ζωής, χωρίς όμως να έχει γίνει αντιληπτή από τα εργαλεία επεξεργασίας, έρευνας και μελέτης που έχουμε στην διάθεσή μας.
Στη συνέχεια, η επιστημονική ομάδα αναφέρθηκε στην διαδικασία της φωτοσύνθεσης των φυτών, τα οποία χρησιμοποιούν την χλωροφύλλη για να απορροφήσουν ηλιακή ενέργεια για την φωτοσύνθεσή τους, χωρίς όμως να απορροφούν και το «πράσινο φως», το οποίο θεωρείται εξαιρετικά πλούσιο σε ενέργεια. Σύμφωνα με τους μελετητές αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει διότι ήδη κάτι άλλο (βακτήρια και μονοκύτταροι οργανισμοί) χρησιμοποιούσε ήδη αυτό το «εργαλείο» για την εξελικτική τους διαδρομή, σε μία διαδικασία που είναι μεν σπανιότερη από την φωτοσύνθεση αλλά εξαιρετικά απλούστερη.
Συμπερασματικά, οι μελετητές ανέφεραν ότι το ενδεχόμενο ύπαρξης μωβ μικροοργανισμών σε άλλους πλανήτες είναι υπαρκτό, σημειώνοντας πως και στον δικό μας πλανήτη υπάρχουν αντίστοιχοι μικροοργανισμοί και βακτήρια, με την παρουσία τους στην Γη να τοποθετείται σχεδόν από τις πρώτες στιγμές που αναπτύχθηκε ζωή σε αυτή τη γωνιά του αχανούς Σύμπαντος.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: