Ετοιμαστείτε για την Υποδοχή των Δρακοντίδων που θα «Χτυπήσουν» από 6 έως 10 Οκτωβρίου
Ετοιμαστείτε για την Υποδοχή των Δρακοντίδων που θα «Χτυπήσουν» από 6 έως 10 Οκτωβρίου

Ετοιμαστείτε για την βροχή των Δρακοντίδων, ένα φαινόμενο βροχής μετεωριτών από τον αστερισμό του Δράκοντα που αρκετοί θεωρούν και ως επικίνδυνο καθώς αυτά τα ουράνια σώματα μερικές φορές μπορεί να εκραγούν!
Η βροχή των Δρακοντίδων συνδέθηκε το 1926 με τον κομήτη 21P / Giacobini-Zinner, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει μια διαταραγμένη και «ακανόνιστη» τροχιά. Αν και η ετήσια δραστηριότητα τους είναι συνήθως χαμηλή, οι Δρακοντίδες παράγουν επεισοδιακές εκρήξεις, όπως για παράδειγμα τις χρονιές 1985, 1998, 2005 και 2011, ενώ είναι πιθανό να εμφανιστούν και ως καταιγίδες μετεωριτών. Οπότε είναι πιθανό να χτυπήσουν τεχνητούς δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά.Το 1933 και το 1946, ο μέγιστος αριθμός τους (ZHR) έφθασε σε επίπεδο περίπου δέκα χιλιάδων μετεωριτών ανά ώρα. Το 2012, εντοπίστηκε μια εντελώς απροσδόκητη καταιγίδα Δρακοντιδών από το Καναδικό ραντάρ Meteor Orbit (CMOR), με το ZHR να φτάνει τους 9000 μετεωρίτες ανά ώρα.
Η «αιρετική» τους δραστηριότητα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις συχνές διαταραχές που βιώνει ο κομήτης.
Σύμφωνα με το nationalgeographic.com, η ετήσια βροχή των Δρακοντιδών διαρκεί κάθε χρόνο περίπου από τις 6 έως και 10 Οκτωβρίου και γίνεται πιο έντονη στα μάτια μας αργά τη νύχτα προς τα ξημερώματα.
Έχουν πάρει το όνομά τους από τον ομώνυμο αστερισμό, καθώς, αν προεκτείνουμε την ¨ουρά» τους, φαίνεται βγαίνουν από την κεφαλή του αστερισμού του Δράκοντα.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Ετοιμαστείτε για την Υποδοχή των Δρακοντίδων που θα «Χτυπήσουν» από 6 έως 10 Οκτωβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: