Ιορδανία: Οι μυστηριώδεις κυκλικές κατασκευές που κατασκεύαστηκαν στο έδαφος και φαίνονται μόνο από ψηλά | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ιορδανία: Οι μυστηριώδεις κυκλικές κατασκευές που κατασκεύαστηκαν στο έδαφος και φαίνονται μόνο από ψηλά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:U.F.O, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ, ΦΥΣΗ
25 Σεπτεμβρίου 2018 20:52:00

Διάσπαρτες σε όλη την Ιορδανία υπάρχουν 12 κυκλικές κατασκευές οι οποίες με τη βοήθεια  της δορυφορικής χαρτογράφησης και αεροφωτογραφιών είναι ορατές.
Είναι γνωστοί ως «μεγάλοι κύκλοι» ή «τεράστιοι τροχοί» και έχουν διάμετρο μεταξύ 220 και 455 μέτρων.
Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν από αέρος το 1920  και έκτοτε έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος, το σχήμα και τις θέσεις τους.
Συνολικά οκτώ μεγάλοι κύκλοι έχουν καταγραφεί στη δυτική και κεντρική Ιορδανία μεταξύ του Wadi el-Hasa και του Shara, ενώ υπάρχει και μια δεύτερη ομάδα, που αποτελείται από τέσσερις κύκλους βόρεια της Όασης Azraq. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε άλλος ένας κύκλος κοντά στη πόλη Homs στη Συρία.

«Το τοπίο της Μέσης Ανατολής είναι πλούσιο σε κυκλικές πέτρινες κατασκευές», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής David Kennedy του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας στη Zeitschrift für Orient Archäologie.
Ένας αριθμός των κύκλων περιέχουν μεταγενέστερο υλικό, συνήθως χρονολογείται στη ρωμαϊκή περίοδο μεταξύ του 1ου και του 7ου αιώνα π.Χ. Θεωρούνται από τους αρχαιολόγους, της Μέσης Ανατολής πιο διάσημοι και από τις γραμμές της Nazca στην έρημο του νότιου Περού.

Η μελέτη του Kennedy αποκαλύπτει ότι οι τροχοί αυτοί αποτελούν μέρος μίας ποικιλίας δομών οι οποίες καταλαμβάνουν έναν τεράστιο χώρο και οι οποίες αποτελούνται από τοιχώματα και μυστηριώδη στοιχεία που τρέχουν για εκατοντάδες μέτρα, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε προφανή πρακτική χρήση.
Ο μόνος τρόπος για να παρατηρήσετε αυτούς τους μυστηριώδης τροχούς, είναι από ψηλά και όχι από το έδαφος που είναι σχεδόν αόρατοι.

Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έχουν περπατήσει σε αυτές τις περιοχές, χωρίς να γνωρίζουν πάντα την ύπαρξη αυτών των δομών, «λέει ο Kennedy.

Παρόμοιες κατασκευές έχουν εντοπισθεί από την ομάδα του David Kennedy στη Σαουδική Αραβία αν και τα σχήματα εκεί είναι διαφορετικά: Μερικά είναι ορθογώνια ενώ άλλα είναι μεν κυκλικά αλλά έχουν δύο ακτίνες, που συχνά πάντως είναι ευθυγραμμισμένες προς την ανατολή του ηλίου. Αντίθετα όμως οι τροχοί της Ιορδανίας και της Συρίας δεν φαίνεται να σχετίζονται με αστρονομικά φαινόμενα.

Μερικοί απ ‘αυτούς φαίνεται να χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους, μέχρι και 9000 χρόνια πριν, ενώ οι νεότεροι θα μπορούσαν να είναι πριν από 2000 χρόνια.

Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα παραμένει ως προς την πραγματική χρήση αυτών των ασυνήθιστων δομών, και το πραγματικό μυστήριο είναι πως κατασκεύασαν στο έδαφος αυτές τις αόρατες δομές οι οποίες φαίνονται μόνο από ψηλά.
Πηγή: dailymail, news247


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: