Πήλινο ειδώλιο της Εποχής του Χαλκού πρόγονος του «Στοχαστή» του Ροντέν | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Πήλινο ειδώλιο της Εποχής του Χαλκού πρόγονος του «Στοχαστή» του Ροντέν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
3 Σεπτεμβρίου 2018 21:27:00

Ένα μοναδικό ειδώλιο από πηλό, τοποθετημένο πάνω σε ένα κεραμικό αγγείο, βρέθηκε στην κεντρική πόλη Ισραήλ Yehud από μια ομάδα αρχαιολόγων.
Κάθεται με το χέρι πάνω στο πηγούνι του, σαν το διάσημο γλυπτό του «Στοχαστή» του Ροντέν.
Τα μάτια του κοιτάζω εν λευκώ, όπως κάθεται επάνω σε ένα κεραμικό αγγείο που θάφτηκε περίπου 3.800 χρόνια πριν.

pilino-idolio-epochis-chalkou-progonos-stochasti-ronten
pilino-idolio-epochis-chalkou-progonos-stochasti-ronten1
Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δοχείο της περιόδου, ενώ στη συνέχεια του πρόσθεσαν ένα μοναδικό άγαλμα, το οποίο ποτέ κάτι παρόμοιο δεν έχει ανακαλυφθεί ξανά. Το επίπεδο της ακρίβειας και η προσοχή στη λεπτομέρεια στη δημιουργία του σχεδόν 4.000-ετών γλυπτού είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή.
Ο Ογκίστ Ροντέν επηρέασε σημαντικά τη γλυπτική του 20ου αιώνα με τα έργα του. Αρνήθηκε να αγνοήσει τις ανθρώπινες αδυναμίες και τις περιέγραψε όσο καλύτερα μπόρεσε στην τέχνη του, με ρεαλισμό και δύναμη ενώ έδωσε έμφαση στην ερωτική αδυναμία, με πάθος κι ομορφιά.
Ο Στοχαστής του Ογκίστ Ροντέν θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο της φιλοσοφίας και της διανόησης.
pilino-idolio-epochis-chalkou-progonos-stochasti-ronten
Ο Ροντέν προτιμούσε τη δράση από την περισυλλογή και ήθελε το έργο του να απεικονίζει έναν καλλιτέχνη σαν τον ίδιο. Με τον “Στοχαστή” περιγράφει τη μνημειώδη προσπάθεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στην οποία αφιέρωσε τη ζωή του.

https://apocalypsejohn.com/pilino-idolio-epochis-chalkou-progonos-stochasti-ronten/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: