Μικρή τρύπα προκαλεί διαρροή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Μικρή τρύπα προκαλεί διαρροή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

31 Αυγούστου 2018 09:39:00

Το πλήρωμα αναγκάστηκε να ελέγξει την πηγή της διαρροής κλείνοντας ξεχωριστές μονάδες στο διαστημικό σταθμό και εντοπίζοντας ποιο από αυτά μπορεί να έχει υποστεί βλάβη – Τελικά εντοπίστηκε σε μέρος του διαστημικού οχήματος Soyuz MS-09, το οποίο έφτασε στο σταθμό στις αρχές Ιουνίου με ένα πλήρωμα αστροναυτών

Η NASA ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να συγκρατήσει μια μικρή διαρροή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το ζήτημα φαίνεται να είναι περιορισμένο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο σταθμό δεν φαίνεται να βρίσκονται σε άμεση απειλή. Αλλά σήμανε πραγματικός συναγερμός μέσα στο εργαστήριο, το οποίο έστειλε τους αστροναύτες να βρουν άμεσα την αιτία του προβλήματος.

Το πλήρωμα αναγκάστηκε να ελέγξει την πηγή της διαρροής κλείνοντας ξεχωριστές μονάδες στο διαστημικό σταθμό και εντοπίζοντας ποιο από αυτά μπορεί να έχει υποστεί βλάβη. Τελικά εντοπίστηκε σε μέρος του διαστημικού οχήματος Soyuz MS-09, το οποίο έφτασε στο σταθμό στις αρχές Ιουνίου με ένα πλήρωμα αστροναυτών.

Είναι πιθανό το σκάφος να χτυπήθηκε από ένα μικρό κομμάτι από συντρίμμια που μπορεί να έχει διαπεράσει την επιφάνεια του και να αφήνει αέρα να διαφύγει από το εσωτερικό του διαστημικού σταθμού.

Αυτό το όχημα δεν απαιτείται για να επιστρέψουν οι αστροναύτες, οπότε οποιαδήποτε ζητήματα δεν δημιουργούν προβλήματα στην κάθοδο τους και μπορούν να απομακρυνθούν σχετικά εύκολα από το κύριο μέρος του ISS. Αλλά δεν είναι σαφές τι θα γίνει με το διαστημικό σκάφος εάν έχει υποστεί βλάβη.

Κατά τη στιγμή της ειδοποίησης, οι μηχανικοί στο έδαφος παίρνουν το πλήρωμα του διαστημικού σταθμού μέσω της διαδικασίας που απαιτείται για τη σφράγιση της οπής.

Η αποσυμπίεση είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να συμβεί στο ΔΔΣ.

Η NASA είπε ότι είχε αρχίσει να παρατηρεί τα προβλήματα την Τετάρτη το βράδυ, καθώς οι αστροναύτες κοιμόντουσαν.

“Καθώς οι ελεγκτές πτήσης παρακολουθούσαν τα δεδομένα τους, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα στο πλήρωμα του Expedition 56 να κοιμηθεί καθώς δεν κινδύνευαν”, ανέφερε η υπηρεσία σε μια ενημέρωση. “Όταν το πλήρωμα ξύπνησε την κανονική του ώρα σήμερα το πρωί, οι ελεγκτές πτήσεων στο Mission Control στο Χιούστον και στο Ρωσικό Κέντρο Ελέγχου Αποστολών έξω από τη Μόσχα άρχισαν να εργάζονται για να καθορίσουν τη θέση της διαρροής”.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: