Eνα τετρακισεκατομμύριο τονοι διαμαντιών ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό του πλανήτη μας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Eνα τετρακισεκατομμύριο τονοι διαμαντιών ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό του πλανήτη μας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΦΥΣΗ
30 Αυγούστου 2018 21:06:00

Οι ερευνητές μπορούν να καθορίσουν από τι αποτελούνται διάφορα μέρη που πλανήτη μας, μελετώντας τη σεισμική δραστηριότητα. Ουσιαστικά, τα ηχητικά κύματα που δημιουργούνται από σεισμούς ή ηφαίστεια ταξιδεύουν με διαφορετικές ταχύτητες σε διαφορετικές επιφάνειες βράχων. Έτσι, οι ερευνητές μπορούν να αναλύσουν την ταχύτητα τους ώστε να καθορίσουν τι εμπεριέχεται στο εσωτερικό του πλανήτη μας.


Η γηραιότερη και πιο σκληροτράχηλη περιοχή πετρών στη Γη, τα Cratons, ερευνήθηκαν εξονυχιστικά, με τους ερευνητές να φτάνουν στο συμπέρασμα πως τα ηχητικά κύματα στην περιοχή κινούνται με ταχύτητες που είναι αρκετά χαμηλότερες του προβλεπόμενου. Εντούτοις, σύγκριναν την ταχύτητα αυτή με διάφορα γεωμορφολογικά υλικά και κατέληξαν πως υπάρχει κοίτασμα διαμαντιών σε περίπου 2% περιεκτικότητας στην περιοχή. Αν και το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι ασήμαντο, δεδομένου ότι η περιοχή καλύπτει απίστευτα μεγάλη απόσταση, ίσως και να μιλάμε για ένα τετρακισεκατομμύριο τόνοι διαμαντιών, 1000 φορές μεγαλύτερο από όσο πιστεύαμε μέχρι πρότινος πως υπάρχει στον πλανήτη μας!
Απ’ ότι φαίνεται, τα διαμάντια δεν είναι όσο σπάνια όσο νομίζαμε. Παρόλα αυτά, η παγίδα της ανακάλυψης είναι πως το κοίτασμα βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος, και με βάση την τεχνολογία που κατέχουμε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι έως και ακατόρθωτο να εξορύξουμε τους πολύτιμους λίθους στο άμεσο μέλλον.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: