Η Ανοπαία ατραπός ήταν δύσβατο μυστικό πέρασμα που κατέληγε σε πολύ μικρή απόσταση από το τρίτο στενό των Θερμοπυλών. Το 480 π.Χ. στην μάχη των Θερμοπυλών ο προδότης Εφιάλτης, έκανε γνωστή την ύπαρξή της στον Πέρση αυτοκράτορα Ξέρξη, με αποτέλεσμα τα περσικά στρατεύματα μέσω αυτού του μονοπατιού να καταλάβουν τα νώτα των Ελληνικών δυνάμεων. Για μένα είναι το μονοπάτι της προδοσίας και σκοπός μου με τις αναρτήσεις μου να ξυπνήσω και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.
ΤΩΡΑ: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας
28 Αυγούστου 2018
Εκπαιδευτικό αεροπλάνο κατέπεσε λίγο μετά τις 8.30 νοτίως της Τρίπολης προς την κατεύθυνση της Σπάρτης και συγκεκριμένα στις Κολλίνες.
Ήδη έχει εντοπιστεί ο ένας από τους πιλότους ζωντανός, αλλά ακόμη δεν είναι δυνατόν να προσεγγιστεί και χωρίς να έχει γίνει γνωστο εάν πρόκειται για τον εκπαιδευτή ή τον εκπαιδευόμενο.
Ο δεύτερος χειριστής αναζητείται.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει και Πυροσβεστικά αεροπλάνα «Δήμητρα» προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα.
Μεγάλες επίγειες επίσης δυνάμεις Πυροσβεστών και από την Αεροπορική δύναμη Τρίπολης βρίσκονται στην περιοχή.