Τάγμα των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Πανάγιου Τάφου | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Τάγμα των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Πανάγιου Τάφου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
25 Αυγούστου 2018 21:06:00

Το Τάγμα ξεκίνησε από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και έφερε τους βαθμούς:
Αρχηγού
Ταξιαρχών
Ιπποτών
Σταυροφόρων

3890

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Δαμιανός (1848-1931)

Αρχηγός και αρχιστράτηγος του Τάγματος ήταν ο εκάστοτε Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Οι Σταυροί που απονέμονταν στα μέλη του τάγματος είχαν τη μορφή λειψανοθήκης, στο κέντρο της οποίας υπήρχε ρανίδα Τίμιου Ξύλου.
Μπορούμε να τον δούμε να τον φέρουν ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, ο Παύλος Μελάς, ο Αλέξανδρος Μαυρογένης Ηγεμόνας της Σάμου και ο Αλέξανδρος Πασχάλης.

MA-web-melas-259

Παύλος Μελάς
kountouriotis

Παύλος Κουντουριώτης

combined2500

Την εποχή του Πατριάρχη Δαμιανού Α΄ (1897-1931), ο Σταυρός των Σταυροφόρων ήταν τοποθετημένος στο στήθος με βαθυκόκκινη ταινία, που καθιερώθηκε ως η χαρακτηριστική ταινία του παρασήμου, με μαύρο σταυρό στο εσωτερικό του. Ενώ, ο σταυρός των Ιπποτών ήταν παρόμοιος, φέροντας όμως στέμμα και είχε την επιγραφή ΕΝ – ΤΟΥ – ΤΩ – ΝΙ – ΚΑ. ΕΝ ΕΤΕΙ 312 στα τέσσερα σκέλη του.
710b


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: