To διαστημόπλοιο InSight κάλυψε τη μισή διαδρομή για τον Άρη | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

To διαστημόπλοιο InSight κάλυψε τη μισή διαδρομή για τον Άρη

22 Αυγούστου 2018 08:52:00

Στις 6 Αυγούστου κάλυψε τη μισή απόσταση και στις 20 του ίδιου μήνα είχε διανύσει 277 εκατ. χιλιόμετρα – Σε 98 ημέρες, στις 26 Νοεμβρίου, μετά από ταξίδι άλλων 208 εκατ. χιλιομέτρων θα προσεδαφιστεί – Αποστολή του είναι να μελετήσει το υπέδαφος του «κόκκινου πλανήτη»

Τη μισή απόσταση στο μακρύ του ταξίδι για τον Άρη κάλυψε το διαστημόπλοιο InSight της NASA. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, στις 6 Αυγούστου κάλυψε τη μισή διαδρομή, ενώ στις 20 Αυγούστου έχει ήδη καλύψει 277 εκατ. χιλιομέτρων, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 107 ημέρες.

Το InSight θα ταξιδέψει άλλες 98 ημέρες και θα καλύψει μία απόσταση 208 εκατ. χιλιομέτρων, πριν φτάσει στον «κόκκινο πλανήτη» και προσεδαφιστεί στις 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει η NASA. Το διαστημόπλοιο θα αγγίξει το έδαφος του Άρη στην περιοχή Elysium Planitia. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή που έχει στόχο να μελετήσει το υπέδαφος του πλανήτη, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας όργανα.

NASA Mars Report: August 20, 2018

InSight_in

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην αποστολή από τα κεντρικά της NASA, έχουν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το ταξίδι, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα για τους ίδιους και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, είναι το αν και κατά πόσο θα λειτουργήσουν αποδοτικά τα όργανα μεταφοράς, προσγείωσης και έρευνας πάνω στην επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».

Το InSight διαθέτει έναν τελευταίας τεχνολογίας σεισμογράφο, με τον οποίο θα καταγράφει τις σεισμικές δονήσεις στον πλανήτη, ενώ άλλα όργανα υψηλής ευκρίνειας θα καταγράφουν την ταχύτητα των ανέμων και τις συχνότητες που εκπέμπει ο πλανήτης.

in_2

Στις 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός έλεγχος των οργάνων. Η ομάδα έλεγξε επίσης ένα όργανο που θα μετρήσει την ποσότητα θερμότητας που διαφεύγει από τον Άρη. Αφού τοποθετηθεί στην επιφάνεια, το όργανο InSight’s Heat Flow and Physical Properties Package (HP3) θα χρησιμοποιήσει ένα αυτο-σφυρηλατημένο μηχανικό μώλο που θα φουσκώνει σε βάθος 10 έως 16 πόδια (3 έως 5 μέτρα). Οι μετρήσεις θα δώσουν τον πρώτο ακριβή προσδιορισμό της ποσότητας της θερμότητας που διαφεύγει από το εσωτερικό του πλανήτη. Ο έλεγχος περιελάμβανε την τροφοδοσία των κύριων ηλεκτρονικών συσκευών για το όργανο, τον έλεγχο των στοιχείων αισθητήρα του οργάνου, την άσκηση ορισμένων εσωτερικών θερμαντήρων του οργάνου και την ανάγνωση των αποθηκευμένων ρυθμίσεων στη μονάδα ηλεκτρονικών.

Η τελευταία από τις τρεις κύριες έρευνες της InSight αφορά το σύστημα RISE και τη ραδιοφωνική σύνδεση του διαστημικού σκάφους με τη Γη, προκειμένου να αξιολογήσει τις διαταραχές του άξονα περιστροφής του Άρη. Αυτές οι μετρήσεις μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για τον πυρήνα του πλανήτη.

in_1


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: