Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν να στείλουν ατομική βόμβα στη Σελήνη | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν να στείλουν ατομική βόμβα στη Σελήνη

18 Αυγούστου 2018 19:44:00

Οι Αμερικανοί εξέταζαν πολύ σοβαρά την έκρηξη πυρηνικής βόμβας στο φεγγάρι τη δεκαετία του ’50 ως κίνηση εκφοβισμού των Ρώσων στα πλαίσια του Ψυχρού Πολέμου!
Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά πράγματι αυτή προοριζόταν να είναι η απάντηση των ΗΠΑ στην εκτόξευση του Σπούτνικ, για να φέρει πίσω την αυτοπεποίθηση των Αμερικανών, σύμφωνα με συνέντευξη του φυσικού Leonard Reiffel.
Η μυστική επιχείρηση, με τίτλο «Μελέτη Πάνω στις Σεληνιακές Ερευνητικές Πτήσεις» και τον κωδικό «Project A119» δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ένας πύραυλος που κουβαλούσε μια μικρή πυρηνική συσκευή θα εκτοξευόταν από κάποια μυστική τοποθεσία και αφού είχε διανύσει 383.000 χιλιόμετρα μέχρι το φεγγάρι θα ανατιναζόταν κατά την κρούση.
Οι μελετητές προτιμούσαν την ατομική βόμβα αντί της βόμβας υδρογόνου επειδή η τελευταία θα ήταν πολύ βαριά για τον πύραυλο.
Το πρόγραμμα υπολογιζόταν να έχει μπει σε εφαρμογή το 1959, επειδή η Πολεμική Αεροπορία είχε αναπτύξει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Σήμερα πάντως εκπρόσωποι της αρνούνται να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα.
Προφανώς η ιδέα απορρίφθηκε λόγω των κινδύνων για την ανθρωπότητα. Επίσης, οι επιστήμονες φοβήθηκαν ότι το φεγγάρι θα γέμιζε ραδιενέργεια.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: