Αρχαία κρύπτη με εικόνες του ήρωα Ηρακλή ανακαλύφθηκε στην Κριμαία | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αρχαία κρύπτη με εικόνες του ήρωα Ηρακλή ανακαλύφθηκε στην Κριμαία

18 Αυγούστου 2018 20:10:00

Αρχαία ελληνική κρύπτη που περιέχει ανάγλυφες παραστάσεις με τον αρχαίο ήρωα Ηρακλή ανακαλύφθηκε στην Κριμαία.

Η κρύπτη βρίσκεται τον ταφικό χώρο Kyz-Aul κοντά στην πόλη Κερτς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αρχαιολογικού Ταμείου Όλεγκ Μάρκοφ μιλώντας στο Sputnik.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Νικολάι Φεντοσέεφ, η ομάδα του οποίου έκανε την ανακάλυψη, ο τάφος είναι του 2ου αι. μ.Χ. και περιέχει ανάγλυφες παραστάσεις με τον Ηρακλή.
Τα αντικείμενα κατασκευάστηκαν από Έλληνες αποίκους που έφτασαν στην περιοχή περίπου 2.500 χρόνια πριν.

Παρότι η κρύπτη είχε στο παρελθόν λεηλατηθεί, οι παραστάσεις καθώς και άλλα τελετουργικά αντικείμενα βρέθηκαν άθικτα. Οι ειδικοί πρόσθεσαν ότι παρόμοιες παραστάσεις μπορούν να βρεθούν σε τάφους της ίδιας περιόδου στην Ιταλία.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: