Έκανε Ανίχνευση Μετάλλων. Όταν Βρήκε ΑΥΤΟ το Δαχτυλίδι με την Θεά Νίκη, ΔΕΝ Πίστευε τα Μάτια του!!! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Έκανε Ανίχνευση Μετάλλων. Όταν Βρήκε ΑΥΤΟ το Δαχτυλίδι με την Θεά Νίκη, ΔΕΝ Πίστευε τα Μάτια του!!!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
4 Αυγούστου 2018 09:35:00

Ένας ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών χρησιμοποίησε έναν ανιχνευτή μετάλλων στο Crewkerne του Somerset, στην Αγγλία. Όταν άρχισε να χτυπάει το καμπανάκι, σήμαινε πως το μηχάνημα κάτι είχε βρει. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε μεταλλικό. Όμως το χώμα επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη και έναν τεράστιο ενθουσιασμό στον Jason Massey, 45 ετών, ελεγκτή επιβλαβών οργανισμών.
Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, είχε εντοπίσει ένα ιδιαίτερα σπάνιο και ξεχωριστά μοναδικό δαχτυλίδι. Χρυσό με ενεπίγραφη πλάκα. Το εύρημά του ανήκει πιθανότατα στην ρωμαϊκή εποχή, περίπου 1.800 χρόνια πριν.Διαθέτει χαραγμένο επάνω του την ρωμαϊκή θεάς της Νίκης, σε άρμα με δύο άλογα.
Σύμφωνα με τον Γ. Λεκάκη, και το BBC, το δακτυλίδι των 48 γραμμαρίων ανακαλύφθηκε στην ίδια τοποθεσία, όπου είχε βρεθεί ένα σπάνιο φέρετρο με μολυβένιο καπάκι. Είναι από χρυσό 24 καρατίων και έχει χαραγμένο στον όνυχά του, την πτερωτή θεά Νίκη, θεά της Νίκης, των αρχαίων Ελλήνων, η οποία οδηγεί ένα άρμα, το οποίο όμως σέρνουν ζέβρες! Και επειδή οι ζέβρες ζουν στην Αφρική, προφανώς σημαίνει ότι ο φέρων το δακτυλίδι αυτό κατείχε μία νίκη σε κάποια εκστρατεία στην Αφρική!!! Στο πλάι εικονίζεται ένας αποτροπαϊκός δράκος.
Έκανε Ανίχνευση Μετάλλων. Όταν Βρήκε ΑΥΤΟ το Δαχτυλίδι με την Θεά Νίκη, ΔΕΝ Πίστευε τα Μάτια του!!!
Η τρέχουσα αξία, αρχαιολογική αλλά και οικονομική, του αρχαίου κομματιού κοσμημάτων ακόμα δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί καθώς, το δαχτυλίδι βρίσκεται ήδη στα χέρια εμπειρογνωμόνων στο Βρετανικό Μουσείο, στο Λονδίνο.
Θεωρείται ότι η ηλικία του είναι μεταξύ του 200 έως 300 μ.Χ. Η παρουσία των Ρωμαίων στην Βρετανία χρονολογείται περίπου από το 55 έως το 410 μ.Χ.
Προς το παρόν έχουν εντοπιστεί χάλκινα και αργυρά ρωμαϊκά νομίσματα, τα οποία αποτελούν και τα πιο συνηθισμένα ευρήματα των ανασκαφών.
Ο Ciorstaidh Hayward-Trevarthen, αξιωματικός συνδέσμου για το South West Heritage Trust, δήλωσε στο BBC News : «Υπάρχουν δύο χρυσά δαχτυλίδια αυτής της εποχής από το Somerset αλλά δεν έχουν κοινά στοιχεία.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: