Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώνει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώνει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια

1 Αυγούστου 2018 21:18:00

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώνει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε θυλάκους ενέργειας μέσα στο δίκτυο των αιθουσών της και κάτω από τη βάση της, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.
Επιστήμονες του ρωσικού Πανεπιστημίου Ίτμο και του γερμανικού Κέντρου Λέιζερ στο Ανόβερο διεξήγαγαν θεωρητική έρευνα για να κατανοήσουν πώς θα αντιδρούσε η πυραμίδα αν κατευθύνονταν ραδιοκύματα πάνω της, με στόχο να αναπαραστήσουν το σχήμα της σε νανοκλίμακα.


Κι όπως υπολόγισαν η πυραμίδα μπορεί να συγκεντρώσει όταν βρίσκεται σε κατάσταση αντήχησης ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μέσα στις εσωτερικές αίθουσές της, καθώς και κάτω από τη βάση της, όπυ υπάρχει μια τρίτη ημιτελής αίθουσα.
Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο της πυραμίδας και χρησιμοποίησαν αναλυτικές μεθόδους της θεωρητικής φυσικής για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Για να εξηγήσουν τα αποτελέσματα, έκαναν μια πολυπολική ανάλυση – μια μέθοδο που χρησιμοποιείται ευρέως στη Φυσική για να μελετήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός σύνθετου αντικειμένου και ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Applied Physics , σε τεχνολογικές εφαρμογές, όπως η δημιουργία αποτελεσματικών ηλιακών κυττάρων.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι η μεγαλύτερη και πλέον περίπλοκη από τις πυραμίδες της περιοχής. Πέρυσι είχε προκαλέσει αίσθηση η ανακάλυψη μιας μυστικής αίθουσας μήκους 30 μέτρων στο εσωτερικό της, ενισχύοντας τον μυστήριο γύρω από το αρχαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: