Τι Αναφέρουν οι Αρχαίοι Έλληνες για τους Λυκάνθρωπους | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Τι Αναφέρουν οι Αρχαίοι Έλληνες για τους Λυκάνθρωπους

22 Ιουλίου 2018 17:56:00

Λυκάνθρωποι…..μια ακόμα φανταστική κατάσταση των παραγωγών ταινιών του Hollywood; Ή μια καμουφλαρισμένη αλήθεια;
Στην ελληνική μυθολογία, ο Λυκάων ήταν ο πρώτος μυθικός βασιλιάς της Αρκαδίας. Προσέβαλε τον Δία, όταν του σέρβιρε ανθρώπινη σάρκα και σαν τιμωρία εκείνος τον μεταμόρφωσε σε λύκο.
Ο Λυκάονας φιλοξένησε τον Δία σε δείπνο και, είτε ο ίδιος είτε κάποιος από τους 50 γιους του σέρβιρε στο Δία από τη σάρκα ενός αγοριού. Λέγεται ότι με αυτόν τον τρόπο ήθελε να διαπιστώσει αν ο Δίας ήταν όντως θεός και έτσι θα μπορούσε να ξεχωρίσει το ανθρώπινο από το κρέας ενός ζώου. Ο Δίας αποτροπιασμένος από το κανιβαλιστικό γεύμα, κλώτσησε το τραπέζι και έριξε κεραυνό στο σπίτι, σκοτώνοντας και τους 50 γιους του Λυκάονα. Τον Λυκάονα τον μεταμόρφωσε σε λύκο.
Σε κάποια άλλη εκδοχή του μύθου ο Λυκάονας προκάλεσε το Δία να καταστρέψει ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή μέσα σε τεράστια πλημμύρα από την οποία επιβίωσαν μόνο ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα. Το αγόρι που χρησιμοποίησε ο Λυκάονας στο γεύμα ήταν είτε ένα άστεγο παιδί είτε ο γιος του Λυκάονα, ο Νύκτιμος.
Σε κάποια άλλη εκδοχή του μύθου ήταν ο εγγονός του Λυκάονα ο Αρκάς, τον οποίο ο Δίας ξαναέφερε στη ζωή, ώστε να γίνει με τη σειρά του ο πρόγονος όλου του αρκαδικού λαού, ο οποίος και πήρε το όνομά του. Ο
Αρκάς ήταν γιος της κόρης του Λυκάονα της Καλλιστώς. Η Καλλιστώ είχε μεταμορφωθεί σε αρκούδα από την Άρτεμη επειδή ο Δίας την είχε ερωτευτεί.
Κάποιοι λένε ότι ο Λυκάονας με την πράξη του προσπάθησε να εκδικηθεί τον Δία.
ΠΗΓΗ https://www.diadrastika.com/2018/07/anaferoyn-oi-archaioi-ellines-gia-toys-lykanthropoys.html#


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: