Κοσμική ακτινοβολία γιγαντιαίου συστήματος αστεριών έρχεται προς τη Γη | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Κοσμική ακτινοβολία γιγαντιαίου συστήματος αστεριών έρχεται προς τη Γη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΣΤΗΜΑ
6 Ιουλίου 2018 22:08:00

Ένα σύστημα αστεριών που περιέχει δύο γιγαντιαίους ήλιους εκτοξεύει κοσμικές ακτίνες στο διάστημα και οι επιστήμονες της NASA έχουν βρει ότι η ακτινοβολία κάνει το δρόμο της προς τη Γη με διαγαλαξιακούς ανέμους.
Οι παρατηρήσεις υψηλής ενέργειας στον απροσδιόριστο νότιο αστερισμό της Carina είχαν προκαλέσει προβλήματα στους επιστήμονες εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα, όμως, ένα τροχιακό τηλεσκόπιο της NASA βοήθησε την πηγή ενέργειας στην Eta Carinae, ένα σύστημα διπλού αστέρα περίπου 7.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη.
Είναι ήδη γνωστό ότι οι ακτίνες με ενέργεια μεγαλύτερη από 1 δισεκατομμύριο ηλεκτρόνια ψεκάζονται στο ηλιακό μας σύστημα. Ωστόσο, η ακανόνιστη κίνηση της ενέργειας και το τεράστιο μέγεθος της μεγάλης έκτασης, παλαιότερα καθιστούσε δύσκολη την εύρεση κάποιων πηγών. Οι συγκρουόμενοι αστρικοί άνεμοι μέσα στην Eta Carinae, που περιβάλλεται από νεφέλωμα σκόνης με εμφάνιση κλεψύδρας, έχουν πλέον επιβεβαιωθεί σαν λόγος για τα ενεργειακά πρότυπα στην περιοχή.
«Γνωρίζουμε ότι τα κύματα των εκρηκτικών αστεριών μπορούν να επιταχύνουν τις κοσμικές ακτίνες σε ταχύτητες παρόμοιες με εκείνες του φωτός, μια απίστευτη ενδυνάμωση ενέργειας», δήλωσε ο αστροφυσικός της NASA, Kenji Hamaguchi. «Παρόμοιες διαδικασίες πρέπει να εμφανίζονται σε άλλα ακραία περιβάλλοντα. Η ανάλυσή μας δείχνει ότι η Eta Carinae είναι μία από αυτές. »
Χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο NuStar, η NASA κατάφερε να συλλέξει δεδομένα σχετικά με τα βίαια κύματα των κρούσεων από συγκρουόμενους ανέμους που έχουν σαν αποτέλεσμα τις κοσμικές ακτίνες, μερικές από τις οποίες έχουν δει να αναπηδούν από το μαγνητικό πεδίο της Γης.
«Έχουμε γνωρίσει εδώ και αρκετό καιρό ότι η περιοχή γύρω από την Eta Carinae είναι η πηγή της ενεργειακής εκπομπής σε ακτίνες Χ, υψηλής ακτινοβολίας και ακτίνες γάμμα», δήλωσε η Fiona Harrison, ερευνητής τηλεσκοπίων του NuSTAR. «Αλλά μέχρι να καταφέρει η NuSTAR να εντοπίσει την ακτινοβολία … η προέλευση ήταν μυστηριώδης».
Ξεκίνησε το 2012, το NuStar χρησιμοποιήθηκε για να χαρτογραφήσει επιλεγμένες περιοχές του χώρου και να κάνει μία απογραφή για τα αστέρια που κατέρρευσαν. Το τηλεσκόπιο έχει επίσης επιφορτιστεί με τη διερεύνηση για τις μυστηριώδεις μαύρες τρύπες και το περασμένο έτος τεκμηρίωσε τα φαινόμενα της «ενεργειακής κατανάλωσης» στον Γαλαξία.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: