ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ… Με αναγνώριση προσώπου η πληρωμή εισιτηρίων στο μετρό του Πεκίνου | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ… Με αναγνώριση προσώπου η πληρωμή εισιτηρίων στο μετρό του Πεκίνου

20 Ιουνίου 2018 11:02:00

Ο φορέας εκμετάλλευσης του μετρό του Πεκίνου εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει την τεχνολογία σκαναρίσματος προσώπου και άλλων βιομετρικών τεχνολογιών οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή εισιτηρίου, ανέφερε η China Daily την Τρίτη.
Η αναγνώριση προσώπου και ένα σύστημα για τη σάρωση στις παλάμες των ανθρώπων θα μπορούσαν να εισαχθούν στο δίκτυο τρένων του Πεκίνου, ανέφερε ο ιστοτόπος, επικαλούμενος τον Zhang Huabing, επικεφαλής της ανάπτυξης επιχειρήσεων για το μετρό του Πεκίνου.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρακάμψει τα παραδοσιακά συστήματα έκδοσης εισιτηρίων. Για παράδειγμα, το πρόσωπο ή η παλάμη ενός ατόμου θα μπορούσε να αναγνωριστεί από μια κάμερα ή αισθητήρα που στη συνέχεια θα του επιτρέπει να επιβιβαστεί, μέσα από τις πύλες, σε μια αμαξοστοιχία.
Ωστόσο, η βιομετρική τεχνολογία προκαλεί προβληματισμό ότι οι επιβάτες μπορεί να κατασκοπεύονται, ειδικά δεδομένης της ευαισθησίας γύρω από θέματα λογοκρισίας και ιδιωτικότητας στην Κίνα.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η China Daily αναφέρει ότι το μετρό της Σαγκάης χρησιμοποιεί επί του παρόντος σκανάρισμα παλάμης για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, για παράδειγμα για άτομα με αναπηρία, σε συγκεκριμένη γραμμή του δικτύου του.
makeleio.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: