Αρχαιολογικά ευρήματα για την ύπαρξη γιγάντων | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αρχαιολογικά ευρήματα για την ύπαρξη γιγάντων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
11 Μαΐου 2018 22:05:00

Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στη Νότια Αφρική, το 1954.
Σε ένα σπήλαιο, σε υψόμετρο 750 μέτρων, στο Όρος Ντράκενσταϊν, ανακαλύφθηκαν κειμήλια ηλικίας 60.000 ετών περίπου, σχετικώς καλά διατηρημένα. Το σπήλαιο διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο από μία φυλή γιγάντων.
Το ύψος των γιγάντων αυτών υπολογίστηκε ότι θα ξεπερνούσε, κατά μέσο όρο, τα 2 μέτρα και 40 εκατοστά.
Πιστεύεται ότι η φυλή αυτή των γιγάντων ήρθε από την Ευρώπη, διά μέσου της Σαχάρας και εγκαταστάθηκε στο

Όρος Ντράκενσταϊν
Όρος Ντράκενσταϊν

(Drakenstein ή αλλιώς “Dragonstone”) στην επαρχία του Ακρωτηρίου, χωρίς όμως να μπορέσει να εγκληματιστεί στη νέα της πατρίδα.
Το ύψος των γιγάντων, όπως αυτό υπολογίστηκε από τους αρχαιολόγους, θεωρήθηκε υπερβολικό. Σύμφωνα, όμως, με μία μελέτη που δημοσίευσε το 1768 ο Γάλλος Ακαδημαϊκός Ερριώ, ο Αδάμ είχε ύψος 36 μέτρα και 40 εκατοστά, ενώ η Εύα είχε, αντίστοιχα, ύψος 33 μέτρα και 20 εκατοστά!
Στη μελέτη του αυτή ο Ερριώ υποστήριζε ότι το ύψος του ανθρώπου είχε μειωθεί σημαντικά από τη δημιουργία του μέχρι και τη Χριστιανική εποχή. Έτσι, ο Νώε είχε ύψος 8 μέτρα και 10 εκατοστά, ο Αβραάμ είχε ύψος 6 μέτρα και ο Μωυσής 4 μέτρα.
Αντιθέτως, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε υψος 1 μέτρο και 85 εκατοστά, ενώ ο Ιούλιος Καίσαρας μόλις περνούσε το 1 μέτρο και 60 εκατοστά.
Ο Γολιάθ δεν αναφέρεται στην Βίβλο πουθενά ως “γίγαντας”, αλλά ως ένας έμπειρος πολεμιστής των Φιλισταίων, αφού το ύψος του μόλις έφτανε τα 10 μέτρα, πράγμα πολύ συνηθισμένο για την εποχή εκείνη!
Αλλά και στα νεότερα χρόνια υπάρχουν περιπτώσεις γιγάντων. Στο Μουσείο του Κολλεγίου της Αγίας Τριάδας στο Δουβλίνο, υπάρχει ο σκελετός του Τσαρλς Μπάιρν (1761–1783), ο οποίος είχε ύψος 2 μέτρα και 62 εκατοστά, ενώ ένας Σκωτσέζος γίγαντας στην υπηρεσία του Φρειδερίκου Γουλιέλμου της Πρωσσίας, είχε ύψος 2 μέτρα και 58 εκατοστά.
Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 30/10/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 30/10/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 30/10/1954


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:



Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: