Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο πάνω από την Ελβετία, το 1910… | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο πάνω από την Ελβετία, το 1910…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:U.F.O, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΦΥΣΗ
30 Απριλίου 2018 23:14:00

Τον Μάρτιο του 1910, ο Διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Όρους Jura, στην Ελβετία, ανακοίνωσε σε εφημερίδες της Λωζάννης ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο, που είχε παρουσιαστεί το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου εκείνου του έτους.
Μόλις ανέτειλε ο ήλιος, σχηματίστηκε γύρω του ένας κύκλος, που έφερε όλα τα χρώματα της ίριδας, αλλά τοποθετημένα κατ’ αντίθετη σειρά από αυτή του ουράνιου τόξου. Λίγο μετά της 8 το πρωί, δύο φωτεινά στίγματα, που ακτινοβολούσαν περισσότερο από τον κύκλο γύρω από τον Ήλιο, εμφανίστηκαν στο στερέωμα, εξακοντίζοντας μια μακρά ζώνη ανταύγειας.
Εκείνη τη στιγμή, εμφανίστηκε στο ζενίθ ένας άλλος φωτεινός κύκλος, λαμπρότατος, επίσης με τα χρώματα της ίριδας, κατά την κανονική σειρά του ουράνιου τόξου.

Το απόγευμα εκείνης της ημέρας, μεταξύ 13:00 και 17:00, το φαινόμενο επαναλήφθηκε με παραλλαγές. Από τους δύο “ψευδοήλιους” σχηματιζόταν ένας λευκός κύκλος, ο οποίος περιέκλειε τον ορίζοντα ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο, όπου εμφανίστηκε και τρίτος “ψευδοήλιος”. Εν τω μεταξύ, μεταξύ των τριών τούτων ήλιων είχαν σχηματιστεί πολλά, ζωηρώς, χρωματιστά τόξα.
Το παράξενο αυτό φαινόμενο ενέσπειρε τον πανικό μεταξύ των κατοίκων ορισμένων ορεινών χωριών της περιοχής, οι οποίοι υπέθεταν ότι είχε φτάσει το Τέλος του Κόσμου.
Η εξήγηση που δόθηκε επί του φαινομένου ήταν ότι κατά το πρωινό εκείνης της ημέρας, τα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα περιείχαν νεφελώδεις μάζες μικροσκοπικών κρυστάλλων πάγου, οι οποίες αντανακλούσαν υπό γωνία τις ηλιακές ακτίνες και έτσι, αντικατοπτριζόταν η εικόνα του Ήλιου, σχηματίζοντας τους διάφορους “ψευδοήλιους” και τον φωτεινό, γύρω από τον ορίζοντα, κύκλο.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 08/03/1910…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 08/03/1910
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 08/03/1910
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: