Να γιατί πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Να γιατί πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη

9 Απριλίου 2018 12:45:00

Κι όμως είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη. Και ειδικά η νέα γενιά των Αμερικανών.

Σε δημοσκόπηση του YouGov διαπιστώθηκε πως το 2% των Αμερικανών πιστεύει ότι η Γη είναι επίπεδη. Με μια απλή αναζήτηση «Flat Earth» στο YouTube θα διαπιστώσει ότι είναι αρκετοί εκείνοι που το πιστεύουν και δίνουν και τις απαραίτητες «αποδείξεις».
Η δημοσκόπηση όμως έριξε φως και στο γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη.

Οι αποδείξεις για την επίπεδη Γη

Και αυτό οφείλεται στην πίστη τους! Από τη δημοσκόπηση του YouGov που πήραν μέρος 8.215 άνθρωποι στην Αμερική διαπιστώθηκε ότι το 52% των ανθρώπων που το πιστεύουν θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ θρησκευόμενους.
Αναφέρουν μάλιστα ότι η απόδειξη πως η Γη είναι επίπεδη βρίσκεται στη Γραφή. «Για ορισμένους που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, η μαρτυρία της μορφής της Γης μπορεί να βρεθεί στη Γραφή. Περισσότεροι από τους μισούς, συγκεκριμένα το 52%, θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ θρησκευόμενους.
Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών (84%) πιστεύει ότι η Γη είναι στρογγυλή, τουλάχιστον το 5% των πολιτών ενώ το πίστευε άρχισε να έχει τις αμφιβολίες του» αναφέρει το YouGov.
Αυτοί που είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη είναι μεταξύ 18 και 24 ετών (4%).
Πηγή: Metro


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: