ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Α/ΓΕΝ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη όλων των κυβερνητών των πλοίων – Σε διάταξη μάχης πλέον ο Στόλος | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Α/ΓΕΝ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη όλων των κυβερνητών των πλοίων – Σε διάταξη μάχης πλέον ο Στόλος

22 Μαρτίου 2018 10:26:00

Η κατάσταση με την Τουρκία είναι κρίσιμη και όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και λαμβάνουν μέτρα αποτροπής μίας ελληνοτουρκικής κρίσης στο Αιγαίο, τον Έβρο και την ανατολική Μεσόγειο.
Ένα ακόμη λοιπόν δεδομένο έρχεται να προστεθεί στον «συναγερμό» που επικρατεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό είναι πώς σε λίγες ώρες ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νίκος Τσούνης καλεί όλους τους ανωτέρους αξιωματικούς του Αρχηγείου Στόλου και τους κυβερνήτες πλοίων σε μία έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει στη Σχολή Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ). 

Στη σύσκεψη αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα επισημανθεί η αναγκαιότητα του τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού να είναι σε πλήρη ετοιμότητα με τα πλοία τους σε κατάσταση άμεσου απόπλου για επιχειρήσεις στο ανατολικό Αιγαίο και βεβαίως φορτωμένα με όλα τα όπλα. Το γεγονός ότι η σύσκεψη αυτή γίνεται στη Σχολή Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής δεν είναι τυχαίο.
Εκεί θα αναλυθούν συγκεκριμένα σενάρια τα οποία μπορεί να θέσει σε εφαρμογή η Τουρκία και η ελληνική αντίδραση ως απάντηση σε αυτά. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι άριστο και το έχει δείξει όποτε αυτό κρίθηκε αναγκαίο και διατάχθηκε και αυτό αναμένεται να επισημανθεί από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νίκο Τσούνη στα στελέχη.
Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πώς το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται πλέον σε διάταξη μάχης και λαμβάνει οδηγίες σαφείς για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση πρόκλησης «θερμού επεισοδίου» από την Τουρκία. Η γειτονική χώρα για να προκαλέσει κρίση στο Αιγαίο είναι δεδομένο πώς θα χρησιμοποιήσει το Ναυτικό της και αυτό γιατί ο Στρατός, αλλά και η Αεροπορία έχουν εμπλοκή στη Συρία και στο Αφρίν. Το τουρκικό Ναυτικό λοιπόν μπορεί να αλωνίζει στην ανατολική Μεσόγειο.
Ήδη, η Τουρκία έχει αρκετά πλοία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο που ετοιμάζει να σύρει και το γεωτρύπανο της στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνες. Για να το κάνει αυτό, αν και έχει λάβει μηνύματα από τις ΗΠΑ και όχι μόνο, χρειάζεται την επιχειρησιακή υποστήριξη των πολεμικών πλοίων. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο ελληνικό Πεντάγωνο.
Ο Α/ΓΕΝ αναμένεται επίσης να αναφερθεί και σε θέματα εσωτερικά του Πολεμικού Ναυτικού, όπως είναι η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δείχνεται για την αποφυγή ατυχημάτων τα οποία κοστίζουν σε πλοία σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή. Δεν έχει το περιθώριο ο Στόλος να στερείται μονάδων του από απροσεξίες και παραλήψεις.
ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: