Οριστικό: Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν αύριο οι δύο Έλληνες αιχμάλωτοι των Τούρκων | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οριστικό: Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν αύριο οι δύο Έλληνες αιχμάλωτοι των Τούρκων

4 Μαρτίου 2018 23:20:00

Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, ο 25χρονος ανθυπολοχαγός  Άγγελος Μητρετώδης και ο 27χρονος λοχίας ΕΠΟΠ, Δημήτρης Κούκλατζης, αμφότεροι στελέχη του Ελληνικού Στρατού, ενημέρωσε την ελληνική πλευρά, πηγή πρεσβείας δυτικού κράτους, το οποίο έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στην υπόθεση.

Η όλη προσπάθεια διαμεσολάβησης είχε «παγερή» υποδοχή από την Αγκυρα και πλέον είναι σαφές ότι μπαίνουμε σε μία περιπέτεια η οποία δεν ξέρουμε πού και πώς θα καταλήξει.
Η διερευνητική επιχείρηση διακρίβωσης των τουρκικών προθέσεων προσέκρουε επάνω στην φράση «Οτι προβλέπεται θα γίνει, δεν μπορούμε να επέμβουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη» και είναι «copy paste» της απάντησης που δίνει η ελληνική πλευρά στο πάγιο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των 8 Τούρκων φυγάδων στρατιωτικών, μετά το πραξικόπημα.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι οι Τούρκοι υπάρχει περίπτωση να παραδοθούν στη Τουρκία.
Ακόμα και αν ο ίδιος ο διοικητής της ΜΙΤ Χακών Φιντάν συνέδεσε τις δύο υποθέσεις
Η όλη ελπίδα για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς ήταν να υπάρξει μία ποινή εξαγοράσιμη αύριο στη τουρκικό δικαστήριο για «παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή» (ήταν τεράστιο πολιτικό λάθος της κυβέρνησης και του ΓΕΣ που παραδέχθηκαν κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, θεωρώντας ότι θα κλείσει αναίμακτα εν συνεχεία η υπόθεση), αλλά πλέον όλα είναι ανοιχτά: Να τους ασκηθεί ποινική δίωξη για κατασκοπεία, να καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη ή να αναβληθεί η εκδίκαση για «κάποια στιγμή στο μέλλον».
Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν θα απελευθερωθούν αύριο και ουδείς γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το «σόου επίδειξης αιχμαλώτων» θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: