Εκλιπαρεί για υποβρύχια όπως τα ελληνικά 214 ο Γιλντιρίμ! “Να τα τελειώσετε σε 62 μήνες”!
Εκλιπαρεί για υποβρύχια όπως τα ελληνικά 214 ο Γιλντιρίμ! “Να τα τελειώσετε σε 62 μήνες”!

Το ελληνικό πλεονέκτημα στη θάλασσα του Αιγαίου, είναι τα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Το γράψαμε αρκετές φορές αυτές τις ημέρες της κρίσης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για την Τουρκία, όπως πολλοί θέλουν να μας παρουσιάζουν.

Παραδόξως οι κυριότεροι υποστηρικτές τέτοιων απόψεων βρίσκονται εντός της χώρας…Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, ειδικευμένος χρόνια τώρα στα ελληνοτουρκικά, που μοιράζει τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΙ, την φοβία που έχουν οι Τούρκοι για τα υπερσύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ.
Αναφερόμενος στη σημερινή ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ επεσήμανε πως αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ζήτησε την επίσπευση των εργασιών της ναυπήγησης των υποβρυχίων τύπου 214 κλάσης Piri Reis λόγω ᾽᾽απειλών᾽᾽ που δέχεται η Τουρκία.

Όπως μέτέδωσε ο Μ.Κωστίδης, “ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συμμετείχε στην τελετή της ναυπήγησης του τρίτου υπερσύγχρονου υποβρυχίου στα στρατιωτικά ναυπηγεία Γκιόλτζουκ ( Golcuk) . Εκεί δήλωσε πως ᾽᾽είναι μεγάλη η διάρκεια της ναυπήγησης αυτών των υποβρυχίων. Περίπου 10 χρόνια… επιθυμώ τον επανασχεδιασμό στο θέμα αυτό και να αναλάβει πρωτοβουλία ο αρχηγός του Ναυτικού και να μειώσει το χρόνο στους 62 μήνες. Πρέπει να μειώσουμε τη χρονική διάρκεια . Κάνω έκκληση, βλέπουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε, πιστεύω πως είναι άμεση ανάγκη η ένταξη των υποβρυχίων στο στόλο μας᾽᾽.Το πρώτο υποβρύχιο κλάσης 214 με την ονομασία Piri Reis αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021. Θα ακολουθήσουν τα Hizir Reis, Murat Reis, Seydi Reis, Aydin Reis, Selman Reis.
H Άγκυρα στα πλαίσια του προγράμματος ναυπήγησης MIL Gem ( εθνικό πλοίο) έχει ναυπηγήσει 4 κορβέτες κλάσης Heybeliada και τώρα ακολουθούν τα 6 υπερσύγχρονα υποβρύχια.
Πηγή : militaire.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: