Μασόνοι της Μεγάλης Στοάς: Δεν «τρέχουμε» εμείς την καμπάνια στο facebook | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Μασόνοι της Μεγάλης Στοάς: Δεν «τρέχουμε» εμείς την καμπάνια στο facebook

18 Ιανουαρίου 2018 23:31:00

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κύκλους της μασονίας η δημιουργία μιας διαδικτυακής καμπάνιας στο facebook, μέσω της οποίας επιχειρείται προσπάθεια προσέλκυσης νέων μελών στον τεκτονισμό, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται στο περιεχόμενο της, σε ποια Στοά ανήκουν οι εμπνευστές του εγχειρήματος.

Πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον της Μεγάλης Στοάς των Αχαρνών εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την δημιουργία της αγγελίας που «τρέχει» ως χορηγούμενη στο facebook (υπάρχει και σχετική σελίδα που αριθμεί 5.000 μέλη) καθώς όπως υποστηρίζουν φαίνεται σαν να βρίσκονται οι ίδιοι από πίσω αφού οι δημιουργοί της αγγελίας δεν ξεκαθαρίζουν σε ποια Στοά ανήκουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση.

To protothema.gr επικοινώνησε με τη Διοίκηση της Μεγάλης Στοάς, κορυφαίο μέλος της οποίας δήλωσε, ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν εφαρμόζονται για την εγγραφή νέων μελών, δεδομένου ότι «για να γίνει κάποιος μέλος ελέγχεται και σίγουρα όχι από το facebook».
Στο ερώτημα, αν γνωρίζει ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίμαχη καμπάνια, το μέλος της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς δηλώνει άγνοια, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν τους αφορά.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το τεκτονικό σχήμα που εμπνεύστηκε την διαδικτυακή καμπάνια αποτελείται από 25 άτομα.
Στο κείμενο τους, αν και παροτρύνουν τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν αιτήσεις για την ένταξη τους, συστήνοντας τους μάλιστα να μην βιάζονται να πάρουν απάντηση, λέγοντας τους ότι «η Τεκτονική ζωή είναι περίπλοκη» και πως «δεν αποσκοπούμε στο να σε υποτιμήσουμε» δεν αναφέρουν καμία άλλη λεπτομέρεια σχετικά με το ποιος και το πού, αφενός για να αφήσουν ένα μυστήριο να πλανάται στον αέρα, αφετέρου διότι δεν ανήκουν κάπου επίσημα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πριν από λίγο καιρό 50 περίπου άτομα που είχαν εισχωρήσει στις τάξεις του συγκεκριμένου τεκτονικού σχήματος φέρονται να αποχώρισαν απ’ αυτό καθώς γρήγορα διαπίστωσαν ότι όσα αναφέρονταν στην αγγελία δεν ανταποκρίνονταν πλήρως στην πραγματικότητα.
Για την ιστορία, στην Ελλάδα η πρώτη κανονική Τεκτονική Στοά, ιδρύθηκε στη Βενετοκρατούμενη τότε Κέρκυρα, το έτος 1782, με όνομα «Beneficenza» (Αγαθοεργία), η οποία υπαγόταν στη Μεγάλη Στοά της Βερόνας, που έδρευε στην Παδούη της Ιταλίας. Το 1810, ο Διονύσιος Ρώμας ένωσε τις Στοές της Κέρκυρας «Αγαθοεργία» και «Φιλογένεια» σε μια κοινή Στοά, η οποία από το έτος 1811 αποτέλεσε την πρώτη Μεγάλη Στοά στον Ελληνικό χώρο με τίτλο «Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος, κατ’ Ανατολήν Κερκύρας, 1811».
Στα επόμενα χρόνια ο Ελληνικός Τεκτονισμός εξαπλώθηκε στα Επτάνησα.
Σήμερα στην Ελλάδα υφίστανται τρία μεγάλα τεκτονικά σχήματα, που έχουν αναγνωριστεί διεθνώς και περίπου δέκα μικρότερα που έχουν δημιουργηθεί από ομάδες των 20 και 30 ατόμων.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: