Η Σβάστικα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της 45ης αμερικανικής μεραρχίας, της φινλανδικής αεροπορίας και της αεροπορίας της Λετονίας!!!
Η Σβάστικα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της 45ης αμερικανικής μεραρχίας, της φινλανδικής αεροπορίας και της αεροπορίας της Λετονίας!!!
Στοιχεία για την σβάστικα: Ένα σύμβολο καλής τύχης και ευημερίας

Η σβάστικα, που επίσης αναφέρεται ως “gammadion”, είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διαδεδομένα σύμβολα στον πλανήτη Γη. 
Κι αν σκεφτήκατε ότι είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει το κακό και το θάνατο, είστε μάλλον λάθος. 


Η Σβάστικα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της 45ης αμερικανικής μεραρχίας, της φινλανδικής αεροπορίας και της αεροπορίας της Λετονίας!!!

Το σύμβολο της Σβάστικα σημαίνει ειρήνη και ευημερία και είναι ένα πολύ θετικό σύμβολο.

Θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο και χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς και αρχαίους πολιτισμούς σε όλη την ιστορία. Όπως το γνωρίζουμε σήμερα, η σβάστικα είναι στην πραγματικότητα μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει “αυτό που είναι καλό” ή “όλα είναι καλά”, αλλά μερικά το μεταφράζουν σε “τυχερό ή ευοίωνο σύμβολο”.

 Γενικά είναι ένα πολύ θετικό σύμβολο. Στον Ινδουισμό, είναι ένα πολύ ιερό σύμβολο που συνδέεται βαθύτατα με την τύχη και την ευημερία και ναι, υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε για αυτό το αρχαίο σύμβολο, που έχει παρερμηνευτεί από το 1900. 

Η σβάστικα θεωρείται ένα δυναμικό ηλιακό σύμβολο, που αντιπροσωπεύει τα τέσσερα στοιχεία:  τη γη, τον αέρα, τη φωτιά και το νερό.

Εκτός από θρησκευτικό σύμβολο, χρησιμοποιήθηκε ως διακοσμητικό σύμβολο σε πολυάριθμους πολιτισμούς, τουλάχιστον από τη νεολιθική εποχή.

Η σβάστικα χρησιμοποιείται πιο συχνά ως γοητεία για να φέρει καλή τύχη και θετική ενέργεια που απεικονίζεται με την σβάστικα που κάμπτεται δεξιόστροφα.

Εγκρίθηκε από το ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία και έκτοτε υπήρξε ένα σύμβολο που συνδέεται με το κακό, τη γενοκτονία και τα εγκλήματα πολέμου.


Παρ ‘όλα αυτά, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως ιερό θρησκευτικό σύμβολο στον Ινδουισμό και τον Βουδισμό.

Η Σβάστικα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της 45ης αμερικανικής μεραρχίας, της φινλανδικής αεροπορίας και της αεροπορίας της Λετονίας!!!Η δεξιά σβάστικα είναι ένα από τα εκατόν οκτώ  σύμβολα του ινδουιστικού θεού Βισνού.

Η Σβάστικα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της 45ης αμερικανικής μεραρχίας, της φινλανδικής αεροπορίας και της αεροπορίας της Λετονίας!!!


Ορισμένες αρχαίες θεότητες όπως η Γανέσα και ο Βισνού είναι απεικονισμένες με τα σύμβολα της σβάστικας που παίζονται στην παλάμη του χεριού τους.

Το σύμβολο της σβάστικας χρησιμοποιήθηκε από το Lotta Svärd. μια παραστρατιωτική οργάνωση γυναικών από τη Φινλανδία.

Η φινλανδική αεροπορία χρησιμοποιεί το σύμβολο της σβάστικας ως έμβλημα.
Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, το σύμβολο της σβάστικας χρησιμοποιήθηκε στα έμπλαστρα της 45ης  αμερικανικής μεραρχίας.
Η Λετονία υιοθέτησε επίσης τη σβάστικα που ονομάστηκε Ugunskrusts για την αεροπορία της το 1918 μέχρι το 1940.
Στην βουδιστική παράδοση, η σβάστικα συμβολίζει τα πόδια ή τα ίχνη του Βούδα.
Οι σύγχρονοι Βουδιστές το χρησιμοποιούν στη διακόσμηση ενδυμάτων.
Ήταν σύμβολο της ειρήνης και της ευημερίας για τρεις χιλιάδες χρόνια μέχρις ότου η ναζιστική Γερμανία την υιοθέτησε αλλάζοντας τον τρόπο που την καταλαβαίνουμε σήμερα.
Η ναζιστική σβάστικα δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε από τον Friedrich Krohn, ο οποίος ήταν μέλος της Γερμανικής Τάξης.
Η σβάστικα μοιάζει συμμετρικά με τον ελληνικό σταυρό.
Η σβάστικα εμφανίζεται στην βυζαντινής τέχνης, όπου αναφέρεται ως ο σταυρός του γαμματίου.
Το σύμβολο της σβάστικας εμφανίστηκε στην ελληνική αγγειοπλαστική γύρω στο 700 π.Χ., σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχαιολόγων εμφανίστηκε και νωρίτερα στην Τροία.

Το SAUVASTIKA, που είναι το αριστερόστροφο σύμβολο, αντιπροσώπευε την κακή τύχη και την ατυχία σε μερικούς πολιτισμούς και συνδέθηκε με την καταστροφική θεά Kali.
Οι Αμερικανοί Ινδιάνοι έχουν χρησιμοποιήσει το σύμβολο της σβάστικας για εκατοντάδες χρόνια.
Το σύμβολο της σβάστικας χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τον πολιτισμό της Αρχαίας των Μάγιας.
Στους αρχαίους  Χόπι της Βόρειας Αμερικής, η σβάστικα αντιπροσωπεύει την περιπλανώμενη ορχήστρα Χόπι.
Ο πολιτισμός Vinca είναι από τους πρώτους πολιτισμούς που χρησιμοποίησαν το σύμβολο της σβάστικας.
Στην Ασία, πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το σύμβολο της σβάστικα επίσημα. για παράδειγμα, το Χρηματιστήριο Αχμενταμπάντ και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Νεπάλ.
Στον πολιτισμό του λαού Kuna στον Παναμά, η σβάστικα συμβολίζει το χταπόδι που δημιούργησε τον κόσμο.
Για τη φυλή Navajo, το σύμβολο της σβάστικας αντιπροσωπεύει το περιστρεφόμενο ημερολόγιο. που είναι μια ιερή εικόνα που αντιπροσωπεύει έναν θρύλο που χρησιμοποιείται στις θεραπευτικές τελετουργίες.
Η δανική εταιρεία μπύρας Carlsberg Group χρησιμοποίησε ως λογότυπο το σύμβολο της σβάστικας.
Το σύμβολο της σβάστικας ήταν ένα από τα σύμβολα της ρωσικής αυτοκρατορίας που βρέθηκαν σε νομίσματα και λογότυπα.
Η πόλη της Σβάστικα που βρίσκεται στο Οντάριο του Καναδά  στην πραγματικότητα πήρε το όνομά της από το σύμβολο της σβάστικας.
πηγή: ancient-code iokh.gr
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: