ΥΠΕΞ Σκοπίων: Δεν είναι συνετό να διεκδικούμε την κληρονομιά του Μέγα Αλέξανδρου
ΥΠΕΞ Σκοπίων: Δεν είναι συνετό να διεκδικούμε την κληρονομιά του Μέγα Αλέξανδρου
Ο επικεφαλής της Σκοπιανούς διπλωματίας, επιτέθηκε για μια ακόμη φορά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης Γκρούεφσκι, λέγοντας πως επί των ημερών της η χώρα απομονώθηκε διεθνώς

Σε πλήρη αποστασιοποίηση από το… “αρχαιομακεδονικό” ντελίριο της προηγούμενης κυβέρνησης Γκρούεφσκι στα Σκόπια, προχωράει η νέα ηγεσία της χώρας υπό τον Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας στο Kanal 5, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμίτροφ, κωδικοποίησε ουσιαστικά το νέο “δόγμα” της χώρας, ενόψει των νέων συνομιλιών με την Ελλάδα για την επίλυση του θέματος της ονομασιας, αποκηρύσσοντας την εθνικιστική ρητορική της προηγούμενης κυβέρνησης κατά της Ελλάδας. “Δεν είναι συνετό να διεκδικήσουμε την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου σαν κάτι που ανήκει στα Σκόπια” επεσήμανε, ενώ καυτηρίασε και τη δημοσίευση αλυτρωτικων χαρτών της λεγόμενης “Μεγάλης Μακεδονίας” μέσα στην οποία περιέχεται η μισή βόρεια Ελλάδα. “Είναι δειγμα του παράνομου επεκτατισμού” τόνισε.

Ο επικεφαλής της Σκοπιανούς διπλωματίας, επιτέθηκε για μια ακόμη φορά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης Γκρούεφσκι, λέγοντας πως επί των ημερών της η χώρα απομονώθηκε διεθνώς.
Αναλυτές στα Σκόπια, εκτιμούν πώς οι τελευταίες συνεχείς. δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζαεφ  και του υπουργού Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ, αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν θετικό κλίμα με την Ελλάδα και να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη της χώρας, για το άδοξο φινάλε του σχεδίου “αρχαιομακεδονοποιησης” που μεθοδικά επιχειρούσε να επιβάλλει ο Γκρούεφσκι τα προηγούμενα χρόνια. Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ, δεν είναι άσχετες με τις φωνές στη κυβέρνηση που ζητούν ευθέως την απομάκρυνση αγαλμάτων κα μνημείων από το κέντρο των Σκοπίων, που σχετίζονται με την ελληνική ιστορία, με κυριότερο αυτό του Μεγαλου Αλέξανδρου

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: