Γι αυτό διέκoψαν το πρόγραμμα Apollo; Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δοκιμάσουν πυρηνικό όπλο στην Σελήνη – Τι συνέβη όμως;
Γι αυτό διέκoψαν το πρόγραμμα Apollo; Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δοκιμάσουν πυρηνικό όπλο στην Σελήνη – Τι συνέβη όμως;

Ένας  σμήναρχος ε.α. της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας (USAF), με το όνομα Ross Dedrickson, ισχυρίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε να πυροδοτήσει  πυρηνικό όπλο στο φεγγάρι, αλλά …« εξωτερικοί παράγοντες» τους εμπόδισαν να το πράξουν, ξεσηκώνοντας νέες συζητήσεις για πολλά σχέδια των ΗΠΑ.
Στη δεκαετία του ’50, μέρος των ευθυνών του Σμήναρχου  Dedrickson ήταν και η  διατήρηση του αποθέματος πυρηνικών όπλων για την υπηρεσία AEC και των συνοδευτικών ομάδων ασφαλείας που ελέγχουν την ασφάλεια των όπλων.

Όσον αφορά την επικρατούσα τάση, είναι γνωστό ότι μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση του Κέντρου Πυρηνικών Όπλων της Πολεμικής Αεροπορίας τον  Ιούνιο του 1959 δείχνει πόσο σοβαρά θεωρούσαν το σχέδιο που ονομάστηκε «σχέδιο Α119».

Το πρότζεκτ αναφέρονταν στην  διερεύνηση της  ικανότητας των πυρηνικών όπλων στο διάστημα, καθώς και στην απόκτηση  περισσότερων πληροφοριών για την πυροδότηση πυρηνικών όπλων στην Σελήνη .
Είναι ενδιαφέρον πώς ο κόσμος που παρακολουθεί τόσες τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Stranger Things, το οποίο παρουσιάζει πολλά και διάφορα ευτράπελα με διάφορα αλλόκοτα πλάσματα και άλλα περίεργα γεγονότα, αγνοεί τις δηλώσεις ενός  Αμερικανού σμήναρχου, «με σώας τας φρένας», ο οποίος κατείχε πολύ ευαίσθητες θέσεις στο ειδικό Τμήμα πυρηνικών όπλων, αναφέρει το αμερικανικό άρθρο .
«Σας μιλώ για  συμβάντα που αφορούν πυρηνικά όπλα και μεταξύ αυτών ήταν και δύο πυρηνικά όπλα που εστάλησαν στο διάστημα και καταστράφηκαν από «εξωτερικούς παράγοντες». . . .
Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 προσπαθήσαμε να στείλουμε πυρηνικό όπλο στο φεγγάρι και να προκαλέσουμε  έκρηξη για επιστημονικές μετρήσεις και άλλα πράγματα, τα οποία δεν ήταν αποδεκτά από «κάποιους» .
Κατέστρεψαν  το πυρηνικό όπλα πριν φτάσουν  στο έδαφος της Σελήνης», δήλωσε ο ίδιος ο πρώην Αμερικανός σμήναρχος .
 Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αληθεύουν όλα αυτά , αλλά πάρα πολύ πιθανό οι ΗΠΑ  να θέλησαν να δοκιμάσουν την ρίψη πυρηνικού όπλου στην Σελήνη.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι έχει δοθεί εντολή να οργανωθεί αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι για το αμέσως επόμενο διάστημα, από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φέρεται να θεωρεί ζωτικής και στρατηγικής σημασίας την κατάκτηση του διαστήματος, αρχής γενομένης από τον φυσικό δορυφόρο της Γης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε , η αποστολή των αστροναυτών στη Σελήνη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2018.
Η εντολή δόθηκε στην ηγεσία της NASA, η οποία ξεκίνησε πυρετώδεις ετοιμασίες, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά.
Το αρχικό πλάνο αναφέρεται σε αποστολή 8-9 ημερών, όπως είχε συμβεί και το 1968, με την αποστολή του Apollo 8.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε στην εντολή του ως στόχο «το ξεκλέίδωμα των μυστικών του διαστήματος» και κάλεσε τη NASA να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο project και όχι στην κλιματική αλλαγή.
Είναι προφανές πως ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει ανταγωνιστικά την Κίνα και τη Ρωσία, οι οποίες επίσης ετοιμάζουν διάφορα σχέδια για την κατάκτηση του διαστήματος.
Μία βάση στο φεγγάρι, όσο ουτοπική και αν φαντάζει στην παρούσα φάση, βρίσκεται στα πλάνα των μεγάλων δυνάμεων και το μεγάλο στοίχημα είναι το ποια θα καταφέρει να κατοχυρώσει πρώτη το δικαίωμα.
Ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια, ο ανταγωνισμός και ο «Ψυχρός Πόλεμος» να μεταφερθούν στο επίπεδο του διαστήματος, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται ολοένα και περισσότερο στο άγνωστο και αχανές διάστημα.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: