«Βαριά» τουρκικά αντίποινα σε ΗΠΑ για το μπλοκάρισμα της βίζας: Ακύρωση παραγγελιών ύψους 11 δισ.$!
«Βαριά» τουρκικά αντίποινα σε ΗΠΑ για το μπλοκάρισμα της βίζας: Ακύρωση παραγγελιών ύψους 11 δισ.$!

Παραγγελία «μαμούθ» από την Boeing ακύρωσε πριν από λίγη ώρα η Turkish Airlines η οποία αφορούσε την προμήθεια 40 αεροσκαφών Boeing 787 Dreamliner, ύψους 11 δισ.$.
Οι ακριβείς λόγοι της ακύρωσης της παραγγελίας είναι ακόμη άγνωστοι, αλλά πολλoι είναι αυτοί που εκτιμούν πως πρόκειται για τουρκικά οικονομικά  αντίποινα στο θέμα της βίζας που έχει προκύψει μεταξύ των δύο χωρών.
Οι τουρκικές Αερογραμμές δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση ακόμη στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι της ακύρωσης της παραγγελίας.

Αντίθετα το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ξεκiνούν διαπραγματεύσεις για την αγορά αεροσκαφών με την καναδική Bombardier Aerospace.
Βέβαια το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι η Bombardier δεν κατασκευάζει ούτε και κατά προσέγγιση αεροσκάφη όπως το Boeing 787 το οποίο μπορεί να μεταφέρει από 242 έως  335 επιβάτες ανάλογα με την διαμόρφωση των θέσεων.
Τα μόνα αεροσκάφη που κατασκευάζει κοντά στην χωρητικότητα των αεροσκαφών της Boeing (καθώς είναι κατασκευαστής κυρίως αεροσκαφών για περιφερειακές αερογραμμές) είναι η σειρά C με χωρητικότητα 160 επιβατών.
Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη της Boeing οι τούρκικες Αερογραμμές διαθέτουν, 108 Boeing 737-800, 15 Boeing 737-900ER και 33 Boeing 777-300ER. Υπό παραγγελία έχουν 66 Boeing 737 MAX 8 και  10 Boeing 737 MAX 9 και είναι άγνωστο εάν θα επηρεαστούν και αυτές.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: