Πράκτορες της Ισραηλινής Μοσάντ στα χέρια της Χεζμπολάχ – Ωρα μηδέν για έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων
Πράκτορες της Ισραηλινής Μοσάντ στα χέρια της Χεζμπολάχ – Ωρα μηδέν για έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων

Δεύτερο απανωτό πολεμικό επεισόδιο είχαμε ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ ικανό να πυροδοτήσει έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή των συνόρων των δύο
χωρών καθώς Χεζμπολάχ και Λίβανος έχουν πλέον ενιαία Διοίκηση Δυνάμεων και άρα άμεσα εμπλεκόμενο είναι και το Ιράν. Δηλαδή ότι φοβόταν το Ισραήλ και δεν ήθελε με τίποτα να γίνει πραγματικότητα.
Λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν την Παρασκευή το βράδυ ότι συνέλαβαν τρεις πράκτορες του Ισραήλ (Μοσάντ) σε παλαιστινιακό καταυλισμό.
Στην επέτειο ακριβώς καθώς στις 7 Οκτωβρίου του 2000, η Χεζμπολάχ έστησε ενέδρα σε ισραηλινή περίπολο, απήγαγε 3 στρατιώτες και τραυμάτισε 4.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου  Al-Akhbar, η οποία συνδέεται με την Χεζμπολάχ, αναφέρεται ότι «ο πόλεμος των στρατιωτικών πληροφοριών μεταξύ των ισραηλινών και της Χεζμπολάχ συνεχίζεται, καθώς πρόσφατα συνελήφθη πυρήνας από  τρεις Λιβανέζους πολίτες που λειτουργούσαν ως πράκτορες στο παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων Bourj el-Barajneh και στο Λιβανέζικο χωριό Deir Koubel. 

Οι φερόμενοι ως δράστες προσλήφθηκαν από την ισραηλινή υπηρεσία για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της λιβανέζικής οργάνωσης για το Ισραήλ» .
Μια ομάδα ασφαλείας της Χεζμπολάχ  κατόρθωσε να εντοπίσει και να συλλάβει την ομάδα των φερόμενων ως κατασκόπων  τις τελευταίες ημέρες, με τρία μέλη τα οποία φέρονται να  έχουν δεσμούς με το Ισραήλ και να δρουν εδώ και καιρό στο προσφυγικό στρατόπεδο  Bourj el-Barajneh.

Σύμφωνα πάντα με την υπηρεσία  ασφάλειας της Χεζμπολάχ , την οποία επικαλείται ο ισραηλινός τύπος, ένας από τους υπόπτους ο οποίος ήταν δάσκαλος σχολείου και ονομάζεται Abbas S,  ομολόγησε ότι συνεργάζεται με τη Μοσάντ, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή του ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας .

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα φερόμενη «επιδρομή» δυνάμεων της Χεζμπολάχ και Ιρανών πρακτόρων σε ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στο Λίβανο ,είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή σημαντικού εξοπλισμού στην επέτειο της εβραϊκής εορτής του Yom Kippur, προκαλώντας  κύμα ανησυχίας  στο Ισραήλ .

Το «προεόρτια» λοιπόν ,  της πολεμικής σύρραξης ανάμεσα σε Χεζμπολάχ και ισραηλινό στρατό έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, απομένει μόνο η χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων που προετοιμάζεται εδώ και 6 μήνες τουλάχιστον στο Λίβανο.
ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: