Αγγεία των Ινδιάνων Απάτσι, διακοσμημένα με αρχαία ελληνικά σχέδια! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αγγεία των Ινδιάνων Απάτσι, διακοσμημένα με αρχαία ελληνικά σχέδια!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
29 Σεπτεμβρίου 2017 22:00:00

Πρόκειται για κεραμικά, τύπου ollaζωγραφισμένα από Ινδιάνους Απάτσι / Apache, όλα κατασκευασμένα περίπου το 1915, που είχαν την χρήση αγγείων-καλαθιών.
Το πρώτο είναι φέρει τριπλές κλιμακωτές διαγώνιες ζώνες, πλαισιωμένες με άλογα, σταυρούς και ανθρωποειδή / ανθρώπους, ο ένας των οποίων έχει 4 δάκτυλα σε κάθε χέρι! Είναι από ιτιά και μαρτυνία. Διάμετρος 16 ιντσών και 18,5 ίντσες υψηλό.

Το δεύτερο φέρει τρία κατακόρυφα πεδία σχεδιάσεως. Τα σχέδια περιλαμβάνουν αστραπές (zig-zag), φίδια, αρσενικές και θηλυκές μορφές, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναικείας μορφής με ένα χέρι (μονόχερη), και ένας άνθρωπος με 3 δάκτυλα σε κάθε χέρι να κρατά σταυρό, ομόκεντρα τετράγωνα και κογιότ. Είναι από ιτιά και μαρτυνία. Διάμετρος 19 ιντσών και 22 ίντσες υψηλό.

Το τρίτο φέρει διαγώνιες ζώνες τριπλών γραμμών. Πλαίσιο με σκάλες / σκαλοπάτια, δράκους και ανθρώπινες μορφές. Είναι από ιτιά και μαρτυνία. Παρουσιάσθηκε στο περιοδικό “Arizona Highways” (Ιούλιος 1975, σελίδα 17). Διάμετρος 19 ίντσες και 22 ίντσες υψηλό.

Τέλος, το 4ο φέρει από την βάση μέχρι το χείλος κατακόρυφα “διαμαντοειδή”. Κάθε τεταρτημόριο έχει λατινικούς σταυρούς, μικρά σύννεφα βροχής και κατακόρυφα φίδια (ζιγκ-ζαγκ). Είναι από ιτιά και μαρτυνία. Παρουσιάσθηκε στο περιοδικό American Indian Art Spring (έκδ. 1998). Διάμετρος 17 ιντσών και 19 ίντσες υψηλό.

ΠΗΓΗ http://www.arxeion-politismou.gr/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: