Αλγόριθμος από το σκοτεινό διαδίκτυο βοήθησε στην αποκρυπτογράφηση «σατανικής» επιστολής καλόγριας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αλγόριθμος από το σκοτεινό διαδίκτυο βοήθησε στην αποκρυπτογράφηση «σατανικής» επιστολής καλόγριας

9 Σεπτεμβρίου 2017 22:31:00

Μια μυστηριώδης κωδικοποιημένη επιστολή που γράφτηκε τον 17ο αιώνα από μια καλόγρια, η οποία έλεγε πως είχε καταληφθεί από το διάβολο, αποκρυπτογραφήθηκε με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου που βρέθηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Η επιστολή που γράφτηκε στις 11 Αυγούστου 1676, από την Maria Crocifissa della Concezione στο μοναστήρι της Palma di Montechiaro, περιλαμβάνει μια ποικιλία συμβόλων και γλωσσικών κωδίκων, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών, των Κυριλλικών, των Αραβικών και των Ρουνικών, δηλαδή της αρχαίας γλώσσας των βορειο-ευρωπαίων.

Στο παρελθόν αρκετοί μελετητές, ιστορικοί και κρυπτογράφοι επιχείρησαν να την αποκρυπτογραφήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.
Πρόσφατα, μια ομάδα από το Κέντρο Επιστήμης Ludum στη Σικελία με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου από το ‘σκοτεινό διαδίκτυο’, φαίνεται πως τα κατάφερε.
Σύμφωνα με όσα είπαν σε διεθνή ΜΜΕ οι επιστήμονες αυτοί, το λογισμικό που εντόπισαν στο ‘σκοτεινό διαδίκτυο’ χρησιμοποιείτο από μυστικές υπηρεσίες και αποδείχτηκε χρήσιμο και στη δική τους έρευνα.
4407C00300000578 4864708 image a 2 1504859297957

Προσωπικά πιστεύω ότι η καλόγρια είχε καλή γνώση των γλωσσών, η οποία της επέτρεψε να εφεύρει τον κώδικα. Πιθανώς όμως έπασχε από σχιζοφρένεια κάτι που την έκανε να πιστεύει ότι ερχόταν σε επικοινωνία με τον διάβολο. Κάθε σύμβολο είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Σύμφωνα με ενδείξεις αυτά επαναλαμβάνονται, σκόπιμα ή ασυνείδητα.

ΠΗΓΗ CNN


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: