Το άλυτο μυστήριο του Τάος: Ο ήχος που κανείς δεν κατόρθωσε να βρει από πού προέρχεται | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το άλυτο μυστήριο του Τάος: Ο ήχος που κανείς δεν κατόρθωσε να βρει από πού προέρχεται

7 Σεπτεμβρίου 2017 22:07:00

Επιστήμονες και ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Τι είναι αυτός ο παράδοξος ήχος;

Το Τάος είναι μια μικρή πόλη του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ. Θα ήταν μια παντελώς αδιάφορη γωνιά αυτού του πλανήτη αν δεν υπήρχε ένα μεγάλο μυστήριο να την καθορίζει.

Πρόκειται για το λεγόμενο «Βουητό του Τάος».

Όταν μιλάμε για ένα ανεξήγητο βουητό, ακριβολογούμε: ένας μακρύς ήχος χαμηλής συχνότητας που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει από πού προέρχεται, αποτελεί δομικό στοιχείο της καθημερινότητας του Τάος. Πάρα πολλοί κάτοικοι παραπονέθηκαν πολλές φορές την προηγούμενη δεκαετία για παράξενα και παρατεταμένα βουητά από το πουθενά.


Το συγκεκριμένο, ωστόσο, δεν ακούγεται μόνο στην εν λόγω περιοχή. Άνθρωποι τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου και την Βόρειας Ευρώπης έχουν «καταγγείλει» έναν αντίστοιχο ήχο. Δεν αποτελεί… προνόμιο μόνο των κατοίκων του Τάος (κι ας έχει πάρει το δικό του το όνομα εξαιτίας των απειράριθμών αναφορών των εκεί κατοίωκν).

Εξάλλου, αν το φαινόμενο  ήταν χωροταξικό θα είχαμε να κάνουμε και με ένα «τοπικό» μυστήριο. Εδώ το μυστήριο είναι επιστημονικό…

Σύμφωνα με τις περισσότερες περιγραφές, το συγκεκριμένο βουητό μοιάζει πολύ με τον ήχο που κάνει μια μηχανή ντίζελ όταν βρίσκεται σε μακρινή απόσταση. Όπως έχει παρατηρηθεί, συνήθως ακούγεται μέσα σε κτίριο και όχι σ’ εξωτερικό χώρο, ενώ μερικοί κάτοικοι το αισθάνονται και στο σώμα τους. Ακόμα κι αν φορέσουν ωτοασπίδες, ο ήχος όχι μόνο δεν ελαττώνεται, αλλά γίνεται ολοένα και πιο έντονος όσο βραδιάζει.
Κανείς δεν έχει ανακαλύψει από που προέρχεται και τι το προκαλεί, ούτε καν τα προηγμένα ραντάρ και τα μικρόφωνα μπορούν να το εντοπίσουν. Φυσικά, τίποτα δεν είναι ανεξήγητο…

Οι βασικές θεωρίες

 Μια από τις επικρατέστερες εξηγήσεις είναι ότι οι ήχοι αυτοί οφείλονται σε υπόηχους των τεκτονικών πλακών ή πετρωμάτων. Μια άλλη θεωρία, λίγο πιο… κουφή, λέει πως πρόκειται για ηλεκρομαγνητικά κύματα που προκαλούνται από μετεωρίτες που εισχωρούν στην ατμόσφαιρα της Γης.

Κατ’ άλλους έχουμε να κάνουμε με απόηχους των συστημάτων επικοινωνίας των υποβρύχιων, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως οι συγκεκριμένοι θόρυβοι προκαλούνται από το ίδιο το ανθρώπινο αυτί, οπότε μάλλον πρέπει να ψάξουμε τη λύση στους ανθρώπους και όχι στο περιβάλλον τους.
 Όπως και να έχει, κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει να δώσει οριστική απάντηση. Οι σεισμολόγοι και οι γεωλόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να καταλάβουν την προέλευση του ήχου και τονίζουν ότι δεν οφείλεται σε σεισμούς ή κάποιο γεωλογικό φαινόμενο. Πρόκειται για ένα φαινόμενο γεωλογικό; Τεχνικό; Υποθαλάσσιο; Ή μήπως… εξωγήινο; Πολλοί ερευνητές κάνουν ισχυρίζονται ότι πρόκειται για θορύβους που προέρχονται από τον πυρήνα της Γης.

Αυτή, ωστόσο, δεν παύει να είναι απλά μια ακόμα αναπόδεικτη θεωρία που έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες.

Και το μυστήριο συνεχίζεται…
ΠΗΓΗ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: