Eκτυφλωτικό φως φοβίσε τους Σπαρτιάτες που ήθελαν να καταλάβουν τον Πειραιά | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Eκτυφλωτικό φως φοβίσε τους Σπαρτιάτες που ήθελαν να καταλάβουν τον Πειραιά

3 Ιουνίου 2017 21:32:00

Ένα εκτυφλωτικό φως, ανάλογο με αυτό που έβλεπαν οι μυούμενοι στο ιερό της Ελευσίνας, κατά την εποχή του πολέμου του Αγησιλάου εναντίων των Αθηναίων και των συμμάχων τους έκανε τους Σπαρτιάτες που ήθελαν να καταλάβουν τον Πειραιά, να τρομοκρατηθούν.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος στο Βίο του Αγησιλάου, κάποιος Λάκων Σφοδρίας, άνδρας τολμηρός και φιλόδοξος και πιστεύοντας ότι ο Φοιβίδας έγινε ένδοξος με το κατόρθωμα της κατάληψης της Καδμείας, σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ ωραιότερο και λαμπρότερο αν καταλάμβανε ο ίδιος τον Πειραιά και αφαιρούσε από τους Αθηναίους τη θαλάσσια κυριαρχία.

Αναφέρεται ότι την ιδέα αυτή ενέπνευσαν στον φιλόδοξο Λάκωνα οι Βοιωτάρχαι Πελοπίδας και Μέλων, που προσποιήθηκαν τους φιλικώς διακείμενους στους Σπαρτιάτες.
Ο Σφοδρίας με τους άνδρες του έλπιζε να φτάσει νύχτα στο Πειραιά και ενώ βρισκόταν στο Θριάσιο Πεδίο έλαμψε ένα εκτυφλωτικό φως και η νύχτα έγινε μέρα.Αναφέρεται επίσης ότι οι στρατιώτες του μόλις είδαν να εκπέμπεται φως από μερικά ιερά της Ελευσίνας έφριξαν και κυριεύτηκαν από φόβο και πανικό. Κατόπιν τούτου,ο Σφοδρίας έχασε το θάρρος του και αποχώρησε από την Αττική, αφού πρώτα προέβη σε κάποιες λεηλασίες, και στη συνέχεια γύρισε στις Θεσπιές.
Πηγή: Κων/νος Ποταμιάνος, Τα ιερά όπλα των Ελλήνων, Εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψις, σελ. 152 -http://www.aetos-apokalypsis.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: