Η ανακάλυψη του αιώνα! Βρέθηκε χρυσός αξίας 300 εκατ. δολαρίων στο βυθό του Ατλαντικού
Η ανακάλυψη του αιώνα! Βρέθηκε χρυσός αξίας 300 εκατ. δολαρίων στο βυθό του Ατλαντικού

Πλάκες χρυσού σημερινής αξίας άνω των 300 εκατoμμυρίων δολαρίων εντοπίστηκαν… σε ναυάγιο, στο βυθό του Ατλαντικού. Το καράβι είχε χαθεί το 1857 έπειτα από θαλασσοταραχή. Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την τότε οικονομική κρίση στις ΗΠΑ και την μαζική εκροή καταθέσεων, στη βύθιση του SS Cental America. Χρειάστηκε να περάσουν 130 χρόνια για να βρεθεί το ναυαγισμένο καράβι και άλλα 27 χρόνια, μετά τον εντοπισμό του, για να καταφέρουν να ανασύρουν τα πρώτα αντικείμενα.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει τα δικαιώματα της ανέλκυσης, ανακοίνωσε πως έχει ήδη ανασύρει πέντε πλάκες χρυσού βάρους από 96,5 ως 313,5 ουγγιές καθώς και δύο χρυσά νομίσματα που φέρουν αμερικανικό αετό και στις δύο όψεις αλλά και πολλά άλλα μικροπράγματα που βρίσκονταν στο πλοίο.
Λόγω του μεγάλου βάθους η έρευνα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών ρομπότ. Οι αναλυτές έχοντας υπόψν τους τα ιστορικά στοιχεία της εποχής και συνδυάζοντας τα με το τεράστο αντίκτυπο που είχε προκαλέσει τότε η βύθιση, καταλήγουν ότι η σημερινή αξία του χρυσού που κουβαλούσε φθάνει περίπου στα 336 εκατομμύρια δολάρια.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: