Η μυστήρια πέτρα της Νέας Αγγλίας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η μυστήρια πέτρα της Νέας Αγγλίας

23 Μαΐου 2017 18:45:00

Λίγοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ιστορία μπορούν να αντισταθούν σε ένα πραγματικό αρχαιολογικό μυστήριο.
Φανταστείτε ότι θα βρείτε ξαφνικά μια παράξενη, σκοτεινή, περίεργη, ωοειδής πέτρα με ασυνήθιστα γλυπτά και άγνωστη προέλευση. Τι θα σκεφτόσαστε;
Αυτό συνέβη το 1872 όταν δύο εργάτες οικοδόμησης έσκαψαν μια μάζα αργίλου κοντά στην ακτή της λίμνης Winnipesauke και ανακάλυψαν αντικείμενα που σήμερα είναι γνωστά ως “Mystery Stone της Νέας Αγγλίας”.
Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να μάθουν πώς έγινε η πέτρα και για ποιο σκοπό.


Επιπλέον, μέχρι στιγμής ήταν αδύνατο να επαληθευτεί η ηλικία της πέτρας και να καθοριστεί πώς ήταν χαραγμένο. Για να το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, ο άγνωστος δημιουργός αποφάσισε να προσθέσει μια σειρά επιγραφών και περίεργων συμβόλων, τα οποία είναι ακόμα ανοιχτά για ερμηνεία.
Η πέτρα μήκους 4 ιντσών, πάχους 2 1/2 ιντσών, είναι σκοτεινή και έχει σχήμα αυγού. Περιλαμβάνει πολλά γλυπτά όπως ένα πρόσωπο, αυτί καλαμποκιού και γεωμετρικά σχήματα που μοιάζουν με κύκλους. Η πέτρα είναι ένας τύπος χαλαζίτης, που προέρχεται από ψαμμίτη ή μυλονίτη, ένα λεπτόκοκκο πλαστικοποιημένο πέτρωμα που σχηματίζεται από τη μετατόπιση των στρώσεων των βράχων. Ο τύπος βράχου δεν είναι εξοικειωμένος με το Νιου Χάμσαϊρ.Με τα χρόνια, πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο υπόβαθρο της πέτρας. Κάποιοι, όπως και ο Αμερικανός φυσιοδίφης, πρότειναν ότι η πέτρα “μνημονεύει μια συνθήκη μεταξύ δύο φυλών”.
Άλλοι πίστευαν ότι η πέτρα ήταν ένα κέλτικο ή ένα τεχνητό Inuit, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν ξέρουμε ποιος δημιούργησε το Mystery Stone της Νέας Αγγλίας.
 
Η “πέτρα μυστηρίου” εκτίθεται στο Μουσείο Ιστορίας του Νιου Χάμσαϊρ στο Concord. Η πέτρα πιστεύεται ότι έχει ανακαλυφθεί το 1872 από εργαζόμενους που έσκαβαν για μια θέση φράχτη κοντά στη λίμνη Winnipesaukee, αλλά κανείς δεν ξέρει Σίγουρα ποιος το έκανε, γιατί, πώς, ή πότε έγινε.
Μια άλλη περίεργη λεπτομέρεια είναι ότι υπάρχουν τρύπες στα δύο άκρα της πέτρας, με διαφορετικά μεγέθη . Κάθε διάτρηση είναι ευθεία, όχι κωνική.
Σύμφωνα με μια ανάλυση που έγινε από κρατικούς αξιωματούχους το 1994, οι τρύπες και στις δύο άκρες των λίθων βαρέθηκαν με διαφορετικού μεγέθους εργαλεία.Κάθε οπή είναι ευθεία και όχι κωνική.
“Έχω δει αρκετές τρύπες βαρεμένες στην πέτρα με τεχνολογία που συνδέετε με τη προϊστορική Βόρεια Αμερική”, δήλωσε ο Richard Boisvert, κρατικός αρχαιολόγος. “Υπάρχει μια ορισμένη ανομοιομορφία … και αυτή η τρύπα ήταν εξαιρετικά τακτική”.Ο Boisvert πρότεινε ότι οι τρύπες έχουν διατρηθεί με ηλεκτρικά εργαλεία, ίσως από τον 19ο ή τον 20ό αιώνα.
Ο Boisvert είπε ότι η πέτρα είναι μοναδική. “Αυτό κάνει πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πού ταιριάζει”, είπε.Ένα πρόβλημα είναι ότι η ιστορία της ανακάλυψης της πέτρας είναι ασαφής, είπε.
“Δεν θα μπορούσατε να είστε σίγουροι για το μέρος από το οποίο προήλθε. Υπάρχει πολλή ασάφεια εκεί … είναι πολύ δύσκολο να το αξιολογήσει », είπε. “Το πλαίσιο της ανακάλυψης είναι μερικές φορές πιο σημαντικό από το ίδιο το στοιχείο”.Για ποιο σκοπό δημιουργήθηκε η πέτρα και ποια είναι η σημασία των συμβόλων;Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.Μια πιθανότητα να λύσουμε αυτό το αρχαίο είναι αν μπορούσαμε να βρούμε ένα τεχνούργημα με παρόμοια σύμβολα και να συγκρίνουμε τις επιγραφές. Εντούτοις, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό πριν συμβεί αυτό, αν ποτέ …Ίσως μια μέρα θα μάθουμε την αληθινή ιστορία της μυστήριας πέτρας της Νέας Αγγλίας, η οποία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο περίεργα αντικείμενα της Αμερικής.

ΠΗΓΗ http://www.messagetoeagle.com ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: