H εκ διαστήματος λύση των μυστηρίων του Περού | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

H εκ διαστήματος λύση των μυστηρίων του Περού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
5 Απριλίου 2017 21:54:00

Δορυφορικές παρατηρήσεις αποκάλυψαν ένα μυστήριο γύρω από μια σειρά μοναδικών αρχαίων δομών στα νότια του Περού.

Η περιοχή στην έρημο Νάζκα είναι διάσημη για τι; γιγαντιαίες αναπαραστάσεις ανθρώπων,  ζώων, φυτών, και 900 γεωμετρικά σχήματα, τα οποία είναι λαξευμένα στο έδαφος, τις λεγόμενες γραμμές Nazca.
Αλλά οι γραμμές δεν είναι τα μόνα αντικείμενα του πολιτισμού Nazca, που άκμασε στην περιοχή μεταξύ 200-600 μ.Χ. επιπλέον υπάρχουν σπειροειδής, πέτρινες τρύπες, που είναι γνώστες ως “puquios”. Λίγα είναι γνωστά για αυτές τις υπόγειες δεξαμενές.

Η Rosa Lasaponara και μια ομάδα από το Ινστιτούτο μεθοδολογίας και ανάλυσης του περιβάλλοντος στην Ιταλία  πιστεύουν ότι έχουν κάποιες απαντήσεις.

Χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες, ήταν σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα την ύπαρξη των  «Puquio” σε όλη την περιοχή Nazca, και να εξετάσουν τη θέση του εξαιρετικά προηγμένο σύστημα Puquio, σε σχέση με τους υδάτινους πόρους των οικισμών.

Οι σήραγγες συνέλεγαν  τον άνεμο μέσα από μια σειρά από υπόγεια κανάλια, αναγκάζοντας το νερό να διοχετευτεί σε άγονες περιοχές, ή όπου ήταν απαραίτητο.
Οι puquios ήταν το πιο φιλόδοξο υδραυλικό σύστημα, της περιοχή Nazca. Υπήρχε νερό διαθέσιμο όλο το χρόνο για τη γεωργία, την άρδευση, και τις εγχώριες ανάγκες.» Είπε στο BBC. «Με τη χρήση των ανεξάντλητων αποθεμάτων νερού όλο το χρόνο, το σύστημα αποτελεσματικά συνέβαλε στην εντατική γεωργία των κοιλάδων σε μία από τις πιο ξηρές περιοχές του κόσμου.

Για την κατασκευή και τη συντήρηση των «puquios» που χρησιμοποιείται  μια άκρως εξειδικευμένη τεχνολογία, ενδεχομένως,  βάση ενός καλά οργανωμένο συστήματος, παρόμοιο με αυτό που υιοθετήθηκε για την κατασκευή των περίφημων σχέδια Nazca.

Πηγή: BBC


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: