Ψάρι Φούσκα (Puffer Fish) | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ψάρι Φούσκα (Puffer Fish)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΦΟΡΑ, ΦΥΣΗ
22 Φεβρουαρίου 2017 23:34:00

Το ψάρι φούσκα είναι το δεύτερο πιο δηλητηριώδες σπονδυλωτό στον πλανήτη. Το κρέας μερικών ειδών είναι μια λιχουδιά τόσο στην Ιαπωνία (ως fugu) όσο και στην Κορέα (ως bok-uh) όμως το πρόβλημα είναι πως το δέρμα και πολλά όργανα πολλών ψαριών φούσκα είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδη για τους ανθρώπους. Αυτό το αυξομειούμενο ψάρι επιφέρει γρήγορο και βίαιο θάνατο.
Η δηλητηρίαση από αυτό το ψάρι προκαλεί απονέκρωση της γλώσσας και των χειλιών, ίλιγγο, τάση για εμετό, ταχυκαρδία, δυσκολία στην αναπνοή και παράλυση των μυών. Τα θύματα πεθαίνουν από ασφυξία δεδομένου ότι οι μύες του διαφράγματος είναι παραλυμένοι, ενώ τα περισσότερα πεθαίνουν μετά από 4 έως 24 ώρες. Δεν υπάρχει κανένα γνωστό αντίδοτο για το δηλητήριο του ψαριού ενώ οι περισσότεροι θάνατοι από fugu συμβαίνουν όταν ανεκπαίδευτοι άνθρωποι πιάνουν να προετοιμάσουν τα ψάρια.Τα στατιστικά δείχνουν ότι υπήρξαν 20 με 44 περιπτώσεις δηλητηρίασης από fugu το χρόνο στο διάστημα μεταξύ 1996 με 2006 σε όλη την Ιαπωνία και μέχρι 6 γεγονότα το χρόνο οδήγησαν στο θάνατο. Δεδομένου ότι η δηλητηρίαση από fugu μπορεί να προκαλέσει στιγμιαίο θάνατο μόνο εξουσιοδοτημένοι αρχιμάγειρες έχουν  την άδεια για να το προετοιμάσουν.
ΠΗΓΗ http://forexample22.blogspot.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: