Πυραμίδα Ταΰγετου: Φυσικό ή τεχνητό φαινόμενο; | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Πυραμίδα Ταΰγετου: Φυσικό ή τεχνητό φαινόμενο;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ, ΦΥΣΗ
30 Ιανουαρίου 2017 19:35:00

Mεγάλη μερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή προφήτη Ηλία (2407μ. ύψος), λαξεύτηκε, είτε εξ’ ολοκλήρου ή εν μέρει, προκειμένου να αποκτήσει πυραμιδοειδές σχήμα και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά. Μύθος ή πραγματικότητα;
Ανάλογα την απόσταση και τη γωνία λήψης, η κορυφή του Ταΰγετου θυμίζει έντονα πυραμίδα:

Ακόμη και η σκιά σχηματίζει τέλειο τρίγωνο
Στο mani.org.gr, διαβάζουμε:
»Πήρε το όνομά του από τη Ταϋγέτη, κόρη του Άτλαντα, ενώ η ψηλότερη κορφή του ονομαζόταν Ταλετός. Οι Μανιάτες όμως τον αποκαλούν Μακρυνό Ηλία. Κατά το Νηφάκο:«Ταΰγετον τον έλεγαν οι παλαιοί Σπαρτιάτεςκαι Μακρυνόν τον λέγουσιν Ηλίαν οι Μανιάτες».
Από την Ανατολική Μάνη τμήμα της κορυφής του Ταϋγέτου δίνει την εικόνα κλειστού χεριού, γροθιάς, και τα πέντε αντερείσματα έδωσαν το όνομα Πενταδάκτυλος.Ειδικά για τους Μανιάτες στη Μάνη, που κατά τον Νικηφόρο Βρεττάκο συναντάμε το «ερωτικό σμίξιμο του ήλιου και της πέτρας», ο Ταΰγετος αποτελεί σύμβολο, αφού στις πλαγιές και στις βουνοκορφές του διατηρήθηκε άσβεστη η φλόγα της Ελευθερίας.
Εκεί έβρισκαν καταφύγιο οι κατατρεγμένοι και εκεί είναι που γράφτηκαν πολλές ηρωικές στιγμές των προγόνων μας. Εκεί έχτισαν τα χωριά τους, από τα οποία η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει 98 παραδοσιακούς οικισμούς από τους 118 που συνολικά βρίσκονται σε όλη τη Πελοπόννησο.
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σπηλαιολογία, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές στις πλαγιές ή στα φαράγγια του βουνού, διαδρομές που αναλύονται στην ιστοσελίδα μας, στην ίδια ενότητα.Ο Ταΰγετος είναι ένα βουνό νέο σε ηλικία που ακόμη αναπτύσσεται, αφού ανέρχεται κάθε χρόνο κατά ένα εκατοστό, οπότε δεν ξέρουμε τι ανάστημα θα πάρει στους αιώνες και ποια γενιά μπορεί να τον δει ψηλότερο από άλλα βουνά. Η ορογένεση θα το δείξει, αλλά πότε;»
Στον ίδιο ιστότοπο διαβάζουμε:
»…Η μεγαλύτερη γνωστή πυραμίδα, μα και η αρχαιότερη παγκοσμίως, βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου, ορατή για όποιον βλέπει και δεν περιφέρει απλώς το βλέμμα του, πάνω ακριβώς από τη Λα-κωνία (στα αρχαία Ελληνικά <<λας>> σημαίνει λίθος, συνεπώς η ονομασία και μόνον της περιοχής <<Λίθος Κωνικός>> θα έπρεπε να μας κάνει να υψώσουμε τα βλέμματά μας προς τα επάνω και να παρατηρήσουμε την κανονική αυτήν τετράπλευρον πυραμίδα).
Την εντοπίσαμε εδώ και δύο χρόνια (1992), την επισκεφθήκαμε, την φωτογραφήσαμε και σήμερα για πρώτη φορά ανακοινώνουμε την ύπαρξή της.
Αδιάψευστη απόδειξη, ότι ο χώρος αυτός ήταν στα αρχαία χρόνια ιερός, αποτελεί το παρεκκλήσιο του <<Άη Λιά>> , το οποίο έχει κτισθεί ακριβώς στην κορυφή της γιγαντιαίας πυραμίδος (οι χριστιανοί επέλεγαν πάντα ιερούς χώρους των <<ειδωλολατρών>>, για να ανοικοδομήσουν τους ναούς των, και τα εξωκλήσια του Άη Λιά πάνω σε πλείστες βουνοκορφές της Ελλάδος δείχνουν, ότι σε αυτούς τους <<υψηλούς τόπους>> υπήρχαν αρχαιοελληνικοί βωμοί).
Η πυραμίδα είναι ορατή από τη πόλη της Σπάρτης, προς τα δυτικά της. Οι αρχικές διαστάσεις της Πυραμίδος του Ταϋγέτου είναι άγνωστες, η φθορά από τις δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από τη λάξευσή της είναι τεράστια.  Όμως ότι πρόκειται περί τεχνικού-λαξευτού έργου και όχι φυσικού σχήματος αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδος και κυρίως από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της (βλέπε φωτογραφίες)…
Απόσπασμα άρθρου του κ.Παναγιώτη Χατζηιωάννου με  τίτλο “Οι πυραμίδες των Ελλήνων (στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Αμερική)”, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ (Τ. 148, Απρίλιος 1994).»
Οι φωτογραφίες που θα σας παρουσιάσουμε, προέρχονται από το Google Earth και το Google Maps και δίνουν μια σαφή εικόνα της πυραμιδοειδούς κορυφής.
Η ιζηματογενής στρωματογραφία είναι ευκρινέστατη κάτι που σημαίνει πως η κορυφή δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια γεωλογικών διεργασιών που διήρκεσαν εκατομμύρια χρόνια. Επομένως, δε χτίστηκε με λίθους ή κάποιο άλλο οικοδομικό υλικό.
Υπάρχει και η θεωρία πως η κορυφή λαξεύτηκε για να πάρει πυραμιδοειδές σχήμα, ωστόσο, εάν αυτό ίσχυε, τα ίχνη των εργασιών των εργαλείων ακόμη και επιγραφές κτλ, θα είχαν επιβιώσει ως τις μέρες μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως της θεωρίας της Πυραμίδας, είναι πως αν τη κοιτάξουμε από διαφορετικές γωνίες, δε θυμίζει σε καμία περίπτωση ανθρώπινη κατασκευή.
Τέλος, στη παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε πως οι ακμές της Πυραμίδας δεν τέμνονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, γεγονός που φανερώνει πως ο σχηματισμός είναι φυσικός. Για να είχαμε κανονική πυραμίδα, θα πρέπει να είχαμε 4 ακμές, ή έστω οι 3 ακμές θα έπρεπε να τέμνονταν στη κορυφή (Πρ. Ηλίας)
Η Πυραμίδα του Ταΰγετου δεν είναι τετράεδρη όπως όλες οι πυραμίδες που έχουν χτιστεί. Είναι προφανές πως η τετράγωνη βάση είναι απαραίτητη για λόγους δομικής ευστάθειας κάτι που δε μπορεί να επιτευχθεί με μια βάση σχήματος ισοσκελούς τριγώνου.
Από τα ανωτέρω μπορούμε να συμπεράνουμε πως η Πυραμίδα του Ταΰγετου είναι ένα ακόμη φυσικό φαινόμενο, η ιδιαιτερότητα του οποίου, εξάπτει εύκολα τη φαντασία των ανθρώπων.
ΠΗΓΗ https://lostatlantis.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


One thought on “Πυραμίδα Ταΰγετου: Φυσικό ή τεχνητό φαινόμενο;”

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    GEIA SAS KAI PALI. EGW EIMAI TO PAIDI O ASYRMATISTHS APO TO TANKER, AYTH TH STIGMH PLEOYME ANOIXTA THS NHSOY TOU AGIOU IWANNH EKSW APO KANADA. EDW KATI SYNADELFOI ENAS ELLHNAS KAI DYO ITALOI SAS DIABAZOUN KAI APO KEI EMA8A THN ANOPAIA. GRAFETE POLY WRAIA PRAGMATA POU DEN TA EXW AKOUSEI POTE KAI EIMAI KAI EIKOSI XRONIA NAYTIKOS KI EXW DEI POLLA.
    AKOUSTE NA SAS PW, EGW KSERW 8ETIKA OTI EINAI PYRAMIDA O TAYGETOS STHN KORYFH. OPOIOS PAEI S EKEINA TA MERH KAI DEI APO KATW THN KORYFH, DEN EXEI AMFIBOLIA OTI EINAI PYRAMIDA.
    SYGXARHTHRIA APO MENA KAI NA BAZETE TETOIA WRAIA 8EMATA NA MA8AINOUME ALLA KAI NA EXOUME KI OSOI EIMASTE MAKRIA APO TA SPITIA MAS MIA SYNTROFIA. EYXARISTW KALO BRADY.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: