Η μεγαλύτερη απειλή για την Κωνσταντινούπολη δεν προέρχεται από τρομοκράτες | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η μεγαλύτερη απειλή για την Κωνσταντινούπολη δεν προέρχεται από τρομοκράτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΦΥΣΗ
22 Ιανουαρίου 2017 20:29:00

Οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αναστατώσει τόσο τους Τούρκους πολίτες όσο και τους τουρίστες με αποτέλεσμα όλο και περισσότερο να είναι διστακτικοί να επισκεφθούν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στη Γη.
Ωστόσο, οι σεισμολόγοι κρούουν των κώδωνα,ότι ένας καταστροφικός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Η πόλη βρίσκεται σε ένα ενεργό ρήγμα, και η ταχεία αστικοποίηση των τελευταίων 50 ετών σημαίνει ότι τα εκατομμύρια των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης ζουν σε κτίρια που δεν πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Αν και οι εκτιμήσεις διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, πολλοί ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η Κωνσταντινούπολη έχει τουλάχιστον 50% πιθανότητες να υποστεί ένα τεράστιο σεισμό μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες. Ενας σεισμός θα μπορούσε να σκοτώσει πάνω από 50.000 ανθρώπους και να αφήσει το λιγότερο 500.000 άστεγους.
Ο μετριασμός των κινδύνων από ένα μεγάλο σεισμό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο . Ενίσχυση των υποδομών και των κτιρίων είναι ζωτικής σημασίας ιδίως σε ευάλωτες γειτονιές όμως, κοστίζει χρήματα, και η επιβολή  των νέων προδιαγραφών των κτιρίων έρχεται αντιμέτωπη με διεφθαρμένους εργολάβους κάτι το οποίο χρειάζεται πάνω από όλα πολιτική βούληση. Αλλά και τα δύο βήματα είναι σημαντικά, ακόμη και οι περιορισμένες προσπάθειες μπορεί να σώσουν ζωές.
Οι σεισμολόγοι επισημαίνουν τακτικά ότι οι σεισμοί δεν σκοτώνουν τους ανθρώπους – τα κτίρια το κάνουν. Η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου που αντιμετωπίζει η Κωνσταντινούπολη, αν και οι ειδικοί – ίσως αναπόφευκτα – προειδοποιούν ότι τα σχέδια είναι ανεπαρκή και ότι ακόμη και με εκτεταμένες προφυλάξεις, ένας μεγάλος σεισμός θα είναι ιδιαίτερα καταστροφικός.
Το ανθρώπινο κόστος θα είναι τεράστιο, αλλά ένα τέτοιο τραύμα θα ενισχύσει επίσης τις πολλές άλλες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα. Η Τουρκία παλεύει απέναντι σε δύο μέτωπα τόσο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος όσο και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Η αντιμετώπιση της  απόπειρας πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι με αυταρχική καταστολή, έχει αφήσει τη χώρα όλο και πιο διχασμένη και ασταθή. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία αντιμετωπίζει τη μείωση των τουριστικών εσόδων όπως και τα προβλήματα από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία.
Η Κωνσταντινούπολη σήμερα είναι πλέον αντιμέτωπη με ένα αποσταθεροποιητικό μείγμα που περιέχει εκτός από εκτοπισμένους, οικονομική αναταραχή και πολιτική αστάθεια. Όμως ανά πάσα στιγμή, η γεωλογία θα μπορούσε ξαφνικά να κάνει όλες αυτές τις προκλήσεις απείρως χειρότερη.
ΠΗΓΗ http://www.pyli-apokalypseis.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: