Ο ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΣ «ΦΡΟΥΡΟΣ» ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ο ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΣ «ΦΡΟΥΡΟΣ» ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
11 Ιανουαρίου 2017 19:25:00

Στην κορυφή λόφου, το Κάστρο της Λαμίας μοιάζει να «εποπτεύει» όλη την περιοχή από την κοιλάδα του Σπερχειού, τις κορυφές της Οίτης, του Καλλιδρόμου, της μυθικής Όθρυος, του Παρνασσού, της Γκιώνας μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο.

Ο μεσαιωνικός «φρουρός» της πόλης δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο της και στην τοιχοποιία του αποτυπώνει την ιστορική συνέχεια από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα στον χώρο του λειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λαμίας.

Δύο ζώνες συνέθεταν το οχυρωματικό σύστημα της Λαμίας: η ακρόπολη και το τείχος της κάτω πόλης, και το κομμάτι που σώζεται μέχρι σήμερα έχει περίμετρο 600 μέτρων. Το Κάστρο έχει δύο πύλες, τη λεγόμενη «σιδηρά πύλη» στα νοτιοανατολικά και άλλη μία στα βορειοανατολικά.

Εκτιμάται πως το οχύρωμα χτίστηκε σε αρκετές διαφορετικές φάσεις με το αρχαιότερο κομμάτι να τοποθετείται χρονικά στον 5ο αιώνα π.Χ.

Το Κάστρο είναι ανοιχτό καθημερινά μέχρι το μεσημέρι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
www.newsbeast.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: