Τεράστιο ρήγμα στην Αιθιοπία θα δημιουργήσει νέο ωκεανό | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Τεράστιο ρήγμα στην Αιθιοπία θα δημιουργήσει νέο ωκεανό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ
14 Οκτωβρίου 2016 23:41:00

Ένα ρήγμα μήκους 35 μιλίων στην έρημο της Αιθιοπίας κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει ένας νέος ωκεανό όπως τώρα αρχίζουν να παραδέχονται οι επιστήμονες. Το ρήγμα με πλάτος 20 πόδια σε μερικά σημεία, άνοιξε το 2005 και μερικοί γεωλόγοι πίστευαν από τότε ότι θα γεννήσει ένα νέο ωκεανό, αλλά αυτή η άποψη ήταν αμφιλεγόμενη, και η ρήξη δεν είχε μελετηθεί καλά.  
 Μια νέα μελέτη που εκπόνησε διεθνή ομάδα επιστημόνων και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Geophysical Research Letters εντοπίζει τις ενέργειες που δημιούργησαν το ρήγμα να είναι σχεδόν ταυτόσημες με ό, τι συμβαίνει στο κάτω μέρος των ωκεανών.
 Συγκεντρώθηκαν σεισμικά δεδομένα από…

το 2005 για την δραστηριότητα στο ρήγμα το οποίο όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες φτάνει μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα. Χρησιμοποιώντας πρόσφατα μοντέλα, οι ερευνητές προσπάθησαν να κατανοήσουν πως το ρήγμα έφτασε στα 35 μίλια μέσα σε μόλις λίγες ημέρες. 
 Το Dabbahu, ένα ηφαίστειο στο βόρειο άκρο του ρήματος ρήξης, ξέσπασε πρώτα, και μετά το μάγμα έσπρωξε μέσα από το κέντρο της περιοχής του ρήγματος και άρχισε την «αποσυμπίεση» και προς στις δύο κατευθύνσεις, εξήγησαν οι ερευνητές σε δήλωσή τους σήμερα.  
 Τέτοιας κλίμακας γεγονότα στην γη, μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό κίνδυνο για τους πληθυσμούς που ζουν κοντά στο ρήγμα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
 “Το όλο θέμα αυτής της μελέτης είναι να μάθουμε αν αυτό που συμβαίνει στην Αιθιοπία είναι σαν αυτό που συμβαίνει και στον πυθμένα του ωκεανού, όπου είναι σχεδόν αδύνατο για μας να πάμε», λέει ο Ebinger. 
ΠΗΓΗ http://nyxtobaths.blogspot.gr/2016/10/blog-post_90.html


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: