EKTAKTO – H Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο από υποβρύχιο σε πρωτογνωρη δοκιμή
EKTAKTO - H Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο από υποβρύχιο σε πρωτογνωρη δοκιμή

Το πυρηνικό υποβρύχιο «Άγιος Γεώργιος Νικηφόρος» («Сент-Джордж Победоносец»), από το Στόλο του Ειρηνικού, εκτόξευσε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Αυτό ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Ιντερφαξ’. Η δοκιμή σχετίζεται με εκπαιδευτική άσκηση στο υποβρύχιο, το οποίο βρίσκεται υπό τις διαταγές του Καπετάνιου Πρώτου βαθμού, Ιγκόρ Ζουκ.
Η εκτόξευση έγινα στα ύδατα του Όκχοτσκ πελάγους, βόρεια της Ρωσία και ο στόχος του πυραύλου ήταν πεδίο βολής Τσίζα.
«Η κατασκευή αυτού του πυραύλου είναι για υποβρύχια εκτόξευση», αναφέρει η δήλωση του υπουργείου, προσθέτοντας ότι η κεφαλή του έφθασε στο προκαθορισμένο σημείο την καθορισμένη ώρα.
«Η επιτυχής εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από το πυρηνικό υποβρύχιο δείχνει το στρατηγικό σκοπό που έχουν τα ρωσικά υποβρύχια και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των δυνάμεων του Στόλου του Ειρηνικού, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της στρατιωτικής διαχείρισης των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων στη θάλασσα», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.
Το ρωσικό υποβρύχιο έχει ενταχθεί στη δύναμη του ρωσικού στόλου στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει πλήρωμα 130 ανδρών και είναι οπλισμένο με 16 ПУ Р-29Р.            ΠΗΓΗ echedoros-a.gr
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: