Όταν ο Γιούρι Γκαγκάριν επισκέφθηκε την Κύπρο! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Όταν ο Γιούρι Γκαγκάριν επισκέφθηκε την Κύπρο!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
3 Σεπτεμβρίου 2016 20:12:00

«Μεγάλην υποδοχήν επεφύλαξε ολόκληρος η Κύπρος εις τον πρώτον αστροναύτην του κόσμου τον Σοβιετικόν πολίτην Γιούρι Γκαγκάριν. Αι θερμαί και εγκάρδιοι αυταί εκδηλώσεις αι οποίαι έφθανον μέχρι παραληρήματος, ήτο ο δίκαιος φόρος τιμής τον οποίον απένειμε ο πολιτισμένος Κύπριος εις το ηρωικόν κατόρθωμα και επιστημονικό επίτευγμα του σημερινού ανθρώπου , ασχέτως εις ποίαν χώραν ανήκει εις ποίαν φυλήν και ποίαι αι κοινωνικαί ιδεολογικαί κατευθύνσεις του…».

Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα, από την κάλυψη της επίσκεψης του Ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν στην Κύπρο από τον τύπο της εποχής. Ήταν Φεβρουάριος του 1962, δέκα μήνες μετά που ο Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα (12 Απριλίου 1961), ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ανθρωπότητα.

1agagarinΗ επιτυχία αυτή των Σοβιετικών, οι οποίοι πρόλαβαν τις ΗΠΑ στην «κούρσα του διαστήματος», χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά από το καθεστώς της ΕΣΣΔ, με τον Γκαγκάριν να επισκέπτεται αρκετές χώρες οι οποίες θεωρούνταν ουδέτερες κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου». Αυτές που αποτελούσαν τον «τρίτο κόσμο». Μια από αυτές ήταν και η Κύπρος.
1agagarin2
Χιλιάδες Κύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους για να υποδεχτούν τον Σοβιετικό κοσμοναύτη. Ο Γκαγκάριν συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ενώ ανακηρύχθηκε και επίτιμος πολίτης της Λεμεσού και της Αμμοχώστου.
ΠΗΓΗ http://www.mentality10.com/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: