Γιατί στη Νορβηγία υπάρχουν δύο κόκκινα ανθρωπάκια; | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Γιατί στη Νορβηγία υπάρχουν δύο κόκκινα ανθρωπάκια;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ
3 Σεπτεμβρίου 2016 20:15:00

Δεν γίνεται να μην το διαπιστώσεις αμέσως. Με το που βρίσκεσαι στη διάβαση πεζών και περιμένεις να διασταυρώσεις το δρόμο, σε σταματούν δύο –και όχι ένα- κόκκινα ανθρωπάκια! Ο Σταμάτης έχει και δίδυμο αδερφάκι, αγνώστων στοιχείων! Ο Γρηγόρης παραμένει ένας και μοναδικός!

Και επειδή στο Mentality10 είμαστε, σιγά που δεν θα ψάχναμε να μάθουμε γιατί στο Όσλο της Νορβηγίας υπάρχουν δύο ανθρωπάκια και όχι ένα όπως στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών. Εδώ απλώς να πω, ότι κατά την έρευνα αυτού του θέματος, έμαθα ότι και σε κάποιες άλλες πόλεις της Ευρώπης υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα στις διαβάσεις πεζών. Πάμε λοιπόν να μάθουμε το γιατί!

20150721 181114
Η… πατέντα με τα δύο κόκκινα ανθρωπάκια δεν έχει σήμερα κάποια ιδιαίτερη αξία, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας. Στα παλαιότερα χρόνια όμως, ήταν σωτήρια σκέψη! Σε κάποιες περιπτώσεις, όταν υπήρχε μόνο ένα κόκκινο ανθρωπάκι, υπήρξαν δυστυχήματα με πεζούς όταν αυτό πάθαινε βλάβη. Και σε χώρες με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως η Νορβηγία, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο όταν, λόγω βλάβης, δεν μπορούσε να ανάψει. Για λόγους, λοιπόν, ασφαλείας, μπήκε και δεύτερος «Σταμάτης» έτσι ώστε, σε περίπτωση βλάβης να υπάρχει τουλάχιστον ο ένας από τους δύο!
20150721 180902
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, εννοείται πως αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, όμως διατηρούνται μέχρι σήμερα για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την… παράδοση. Είναι μοναδικό, έχει πλάκα, γιατί όχι; Και για λόγους ασφαλείας και πάλι, με μικρότερη σημασία πλέον. Όπως και να το κάνουμε, περισσότερο προσέχεις δύο κόκκινα ανθρωπάκια από ένα!
ΠΗΓΗ http://www.mentality10.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: