Αυτός είναι ο εφευρέτης που σχεδίασε τα drones πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο – ΦΩΤΟ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αυτός είναι ο εφευρέτης που σχεδίασε τα drones πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο – ΦΩΤΟ

26 Αυγούστου 2016 15:40:00

Ο Τέσλα, ο διάσημος πρωτοπόρος της ηλεκτρικής τεχνολογίας, τον οποίο έφερε στο προσκήνιο ο Τόμας Έντισον, σχεδίασε και παρουσίασε ένα drone ( drones είναι τα λεγόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ή UAV) το 1898, περίπου 16 χρόνια πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την προοπτική ότι αυτό το όπλο θα έβαζε τέλος σε όλους τους πολέμους.
Το drone αυτό ήταν τηλεκατευθυνόμενο και μπορούσε να κινηθεί μέσω ραδιοκυμάτων. Πρώτη φορά παρουσίασε τη δημιουργία του αυτή σε έκθεση στην πλατεία Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Φωτογραφία: To drone του Τέσλα που πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1898. 

Το πλήθος ήταν συγκλονισμένο από το θέαμα. Είχαν μείνει με ανοικτό το στόμα βλέποντας τον Tesla να χειρίζεται το χωρίς να το κρατάει με τα χέρια του.

Η εφεύρεση του δεν δεν απαιτούσε καλώδια ή ηλεκτρικούς αγωγούς. Έτσι του χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 8 Νοεμβρίου το 1898 .

Πιο συγκεκριμένα, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατοχύρωσε ο Nikola Tesla αφορούσε έναν τρόπο μετακίνησης «σκαφών» από την «παραγωγή κυμάτων, ή ακτινοβολίες που λαμβάνονται μέσα από τη γη, το νερό, ή την ατμόσφαιρα» τα οποία μπορούν να φτάσουν το αντικείμενο όσο «παραμένει εντός μιας ενεργής περιοχής.»

Ουσιαστικά, ο Τέσλα  μιλούσε για τα ραδιοκύματα, τα οποία ήταν ακόμα σχετικά νέα κατά το χρόνο έκδοσης του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, τα οποία άρχισαν να χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες το 1890.

Τα περιγράφει σαν «ηλεκτρικές ταλαντώσεις που δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη αγώγιμη διαδρομή, αλλά διαδίδονται σε ευθείες γραμμές μέσα στο χώρο.»
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει τίτλο “Method Of And Apparatus For Controlling Mechanism of Moving Vessels or Vehicles” περιγράφει επίσης τις προβλέψεις του Tesla για πολέμους με drones, και δηλώνει ότι θα φέρει την ειρήνη μεταξύ των εθνών, λόγω της «βέβαιης και απεριόριστης καταστροφικότητας.»


Φωτογραφία: Νίκολα Τέσλα

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Τέσλα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο από τον δημοσιογράφο Matthew Schroyer, όταν δημοσίευσε αποσπάσματα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο Twitter.

Ο Nikola Tesla προέβλεψε λοιπόν την δυναμική των drones πάνω από έναν αιώνα πριν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (ή UAV) χρησιμοποιηθούν στον λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρώτο μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος εφευρέθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε το όνομα Kettering Bug .
Στα χρόνια του Τέσλα πάντως δεν υπήρξε στρατιωτικό ενδιαφέρον για την ευρεσιτεχνία του και τα drones δεν απογειώθηκε ως όπλα πριν το 1900.


Φωτογραφία: To πρώτο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με όνομα Kettering Bug

Πηγή: bussinessinsider

Απόδοση OnAlert


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" ,"ΣΚ ΣΤΟ HIGHTV" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: