Το παγκόσμιο καταπίστευμα και ένα σ(ω)ρρό ανοησίες | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το παγκόσμιο καταπίστευμα και ένα σ(ω)ρρό ανοησίες

4 Ιουλίου 2016 22:07:00

Ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε πολλές φορές το παρόν ιστολόγιο, αφορά την μοναδική περίπτωση Σώρρα και όλων των  σχετικών. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα, τουλάχιστον μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, οπότε λήγουν τα φοβερά ομόλογα που κατέχει ο Σώρρας και τα οποία του δόθηκαν γιατί πούλησε τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων στη ΝΑΣΑ, αλλά ο Ομπάμα δεν κρατούσε …cash να του δώσει…
Φυσικά, η αποζημίωση για την …αρχαία τεχνολογία ειναι μόνο μια από τις πιθανές πηγές των εκατομμυρίων του Σώρρα. Άλλη πιθανή …πηγή ειναι η ιστορία με την Τράπεζα της Ανατολής, είναι επίσης τα ομόλογα του φοβερού Αμερικάνου δικηγόρου Stephen Louis Wozny, και τώρα τελευταία η περίπτωση του «Παγκοσμίου Καταπιστεύματος». 

Γι’ αυτό το τελευταίο θέμα φιλοξενώ σήμερα κειμενο αναγνώστη/στριας που δεν επιθυμεί να δημοσιευτεί το όνομα του/της.  Θέλω να τονίσω πως υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που ενώνει πολλούς αρθρογράφους και ερευνητές που ασχολούνται με το θέμα από την πλευρά του ορθολογισμού: η έρευνα και η τεκμηρίωση και ακόμη η απόδειξη πως οι πληροφορίες που παρουσιάζει η άλλη πλευρά ειναι παντελώς ανυπόστατες. Και το πιο κάτω κείμενο, κάνει ακριβώς αυτό.  
(Φυσικά τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα: στις σελίδες που στηρίζουν το Σώρρα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους και πιο προχωρημένα ζητήματα, όπως αυτά των ….εξωγήινων, και της …βιολογικής αθανασίας. Η έρευνα θα ειναι δύσκολη!) 
Λοιπόν, πριν διαβάσετε το άρθρο, δείτε και ένα σχετικό βίντεο – μπόνους! Εδώ θα δείτε πως και ποιος εμπλέκεται στην ιστορία του «Καταπιστεύματος» από την πλευρά της Κύπρου:


Ο τύπος που το παρουσιάζει έχει το ίδιο όνομα με έμενα. Η σχέση, πιστεύω τερματίζεται εκεί! 
Το τελευταίο καιρό ο Σώρρας και η παρέα του έχουν σταματήσει να σπρώχνουν με το ίδιο πάθος το θέμα των ομολόγων των 600 δις και έχουν επιδοθεί σε ένα νέο παιχνίδι, αυτό της ιστορίας περί κάποιου  παγκόσμιου καταπιστεύματος στο οποίο ο ελληνικός λαός έχει δικαιώματα που ξεπερνούν τα 300 τρισεκατομμύρια[5].

Η βάση της θεωρίας τους λέει ότι την 20-1-1930 η Ελλάδα και ειδικά ο Βασιλιάς της Ελλάδος Γεώργιος (σε κάποια από τα άρθρα τους ο Β [5] και σε άλλα ο Α [6]) συμμετείχε στην ίδρυση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (ΒIS) κατά την οποία η Ελλάδα συνέβαλε με 2 εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια το 1944 στο Bretton Woods όπου και ιδρύθηκε η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, αποφασίστηκε ότι όλες οι συναλλαγές μεταξύ των χωρών θα έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα και ως συνέπεια κάθε συναλλαγή έχει ένα περιθώριο κέρδους για τις χώρες με σκοπό τη χρηματοδότηση ενός παγκόσμιου καταπιστεύματος  μέσα στο οποίο κάθε κράτος μέλος έχει ποσοστό το οποίο προήλθε από την αρχική συμμετοχή του (βλ. BIS).  Ο Σώρρας ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους μπορεί να γίνει ανάληψη από αυτό το καταπίστευμα έτσι ώστε να έρθουν τα χρήματα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ιστορία που προσπαθεί να πουλήσει σε Δήμους και κοινότητες αφού σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ως θεσμικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι για την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού εκταμίευσης του μερίσματος από το παγκόσμιο καταπίστευμα.

Προσπαθώντας λοιπόν να βγάλω νόημα από αυτή την ιστορία την οποία εκτός του ότι δεν την είχα συναντήσει πουθενά στο παρελθόν, έχει πολλά κενά λογικής, υπερβολές και αντισημιτικές αναφορές. Άρχισα την έρευνα λοιπόν έχοντας στο μυαλό μου ήδη ότι πρόκειται για αβάσιμη θεωρία συνομωσίας, πράγμα που δεν είναι σωστό αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση  υπήρχαν όλα τα στοιχεία που έδειχναν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ξεκίνησα λοιπόν από τη βάση την οποία περιέγραψα πριν κι έψαξα να βρω στοιχεία για την ιδρυτική συμφωνία της δημιουργίας της BIS. Αυτό που βρήκα είναι ότι:

  •        Η BIS ιδρύθηκε στις 20-1-1930 στη Χάγη και εγγράφτηκε στην κοινωνία των εθνών κατά τη διάρκεια του δεύτερου συνεδρίου της Χάγης που είχαν ως θέμα η διαχείριση των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας από το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο (Young Plan)[1]
  •        Ο αριθμό εγγραφής είναι 2398 σαν αποτέλεσμα συμφωνίας κάποιων κρατών για τη διαχείριση των και στην ίδρυση της δεν συμμετείχε η Ελλάδα.[2]
  •        Τα ιδρυτικά της μέλη ήταν η Γερμανία το Βέλγιο το Ηνωμένο Βασίλειο η Ιταλία η Ιαπωνία και η Ελβετία[2][. Το διοικητικό συμβούλιο της BIS συνήλθε για πρώτη φορά το Μάιο της ίδιας χρονιάς[1]
  •        Δυστυχώς για το Σώρρα ούτε ο Γεώργιος Αʼ αλλά ούτε ο Βʼ δεν ήταν παρόν διότι ο Αʼ είχε ήδη πεθάνει (δολοφονήθηκε) 17 χρόνια πριν το 1913[3] ενώ ο Γεώργιος ο Β εκείνη τη περίοδο ήταν εξόριστος[4].

Χρησιμοποιώντας λοιπόν απλή λογική μπορούμε πλέον να συμπεράνουμε ότι η ιστορία που μας πλασάρουν είναι επιεικώς μπαρούφες  διότι απλά αυτά στα οποία βασίζεται δεν ισχύουν. Το αξιοπερίεργο πάντως είναι πως καταλήγει κανείς να φτάσει σε τέτοιου είδους σενάρια.

Με λίγη επιπλέον έρευνα μπορεί κανείς να βρει πολύ εύκολα από πού προέρχονται όλα αυτά. Πρόκειται για εξελληνισμό αποσπασμάτων από αμερικάνικες θεωρίες συνομωσίας που συνολικά θα μπορούσαμε να περιγράψουμε ως συνομωσία για παγκόσμια διακυβέρνηση ή νέα τάξη πραγμάτων [6][7][8][9]. Πήρε λοιπόν ο Λαμπράκης τις αμερικλανιές που διάβαζε στο Internet πρόσθεσε λίγη ελληνικούρα θεούς του Ολύμπου και οργόνιο και βασισμένος στην ημιμάθεια και στην ευαισθησία μεγάλου μέρους του νεοελληνικού συνονθυλεύματος έπλασε μια ιστορία. Ο Σώρρας ως βαρβάτος οικονομολόγος (sic) συνέθεσε τον μηχανισμό που θα πουλήσει ρίχνοντας τα στάνταρ του όμως αφού είδε ότι δεν πέρασε σε κυβερνητικό επίπεδο και κατέβηκε σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων.

Μια από τα ίδια λοιπόν, ένα σ(ω)ρρο βλακείες για να τροφοδοτεί ο Σώρρας και ο Λαμπράκης τη μεγαλομανία τους.

Βιβλιογραφία
[1] http://www.bis.org/about/chronology/1929-1939.htm
[2] https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/LON/Volume%20104/v104.pdf  σελ. 441
[3] http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%84_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82
[4] http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%92%CE%84_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82
[5] http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/09/trapeza-diethnwn-diakanonismwn-bis-bank-for-international-settle.html
[6] http://alfeiospotamos.blogspot.com/2014/02/bretton-woods-bis.html
[7] http://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Order_(conspiracy_theory)
[8] http://www.neilkeenan.net/
[9] http://2012portal.blogspot.com/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: