ΔΝΤ: Η Ελλάδα να μην πληρώνει τόκους ή κεφάλαιο στην ευρωζώνη μέχρι το 2040 | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΔΝΤ: Η Ελλάδα να μην πληρώνει τόκους ή κεφάλαιο στην ευρωζώνη μέχρι το 2040

17 Μαΐου 2016 09:46:00

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει την ευρωζώνη να αφήσει την Ελλάδα να παρακάμψει την καταβολή τόκων ή κεφαλαίου για τα δάνεια διάσωσης μέχρι το 2040, αναφέρουν πηγές της Wall Street Journal που γνωρίζουν τις συνομιλίες.
Σύμφωνα με την πρόταση του ΔΝΤ, το Ταμείο θέλει τα δάνεια της Ελλάδας να ωριμάζουν σταδιακά στις επόμενες δεκαετίες (από το 2040) μέχρι το 2080.
Το επιτόκιο για τα δάνεια προς την ευρωζώνη θα σταθεροποιηθούν για 30-40 χρόνια στο τρέχον επίπεδο του 1,5%, ενώ όλες οι πληρωμές επιτοκίων θα αναβληθούν μέχρι να αρχίσουν να ωριμάζουν τα δάνεια, σύμφωνα με την πρόταση του ΔΝΤ.

Η πρόταση αυτή, η οποία παρουσιάστηκε στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, θα διατηρήσει τις ετήσιες ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους της Ελλάδας κάτω του 15% του ΑΕΠ, χαμηλότερα από την σχετικά απαισιόδοξη πρόβλεψη του ΔΝΤ για την μακροπρόθεσμη οικονομική τροχιά της Ελλάδας.
Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης με επικεφαλής τη Γερμανία, είναι διστακτικές να κάνουν τόσο μεγάλες παραχωρήσεις στα δάνειά τους προς την Ελλάδα, τα οποία συνολικά ανέρχονται αυτή τη στιγμή στα 200 δισ. ευρώ, με επιπλέον 60 δισ. ευρώ να αναμένονται στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος διάσωσης. 
Αλλά η Γερμανία, η κυρίαρχη ευρωπαϊκή οικονομική δύναμη, θέλει επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επανέλθει στο ελληνικό πακέτο διάσωσης ως δανειστής. Το ΔΝΤ δεν έχει ακόμη υπογράψει το ελληνικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel εδώ και καιρό  θεωρεί το ΔΝΤ απαραίτητο για την αξιοπιστία του ελληνικού προγράμματος. Η κυβέρνησή της υποσχέθηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο πέρυσι ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα πριν η Ευρώπη εκταμιεύσει επιπλέον χρήματα στην Αθήνα.
ΠΗΓΗ CAPITAL.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: